Претрага
Претрага
Close this search box.

Nastavak sednice parlamenta, opozicija ponovo pravi haos, Novaković nasrnuo na predsedavajućeg

Foto: Printscreen/Youtube/ParlamentSrbija

Šef poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” Milenko Jovanov obrazlagao je predlog za predsednika Skupštine

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

Na dnevnom redu sednice je i izbor potpredsednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tela, izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Opozicija na početku, umesto o temi dnevnog reda ponovo pokušava da opstruira rad. Dobrica Veselinović čak je u Skupštini pred poslanicima i javnošću najavio da će se opozicija boriti i na ulicama, na šta mu je odgovorio Vladimir Orlić.

-Gde je mesto uličarima, ako ne na ulici, ali ako mislite da ćete onim divljanjem nad Skupštinom grada da dokažete ljubav prema Beogradu, kako ste kidisali na institucije, na živote drugih ljudi, zato što ste lažovi i siledžije, kazniće vas i oni koji su glasali za vas u decembru. Zato što ste lagali svoje ljude, pričali im, obećavali kule i gradove, pa složili laž o 40.000 fantoma iz RS, zavađali narod, pa jurišali na Skupštinu, pa se ogradili od onih koje ste sami pozvali da kidišu na policiju, kazniće vas zbog bruke i sramote u EP gde ste sedeli pored Viole fon Kramon, Šidera, Picule, Rošelja, klicali nezavisnom Kosovu i Aljbinu Kurtiju, a onda ovde da dobijate glasove? Od srpskog naroda ne, rekao je Orlić.

Foto: Printscreen/Youtube/ParlamentSrbija

Pošto je predsedavajući dao reč Milenku Jovanovu, Borislav Novaković iz redova opozicije počeo je da viče, a potom, pošto ga je opomenuo predsedavajući prof. Stojan Radenović, ustao je iz klupe i hteo da nasrne na njega u čemu ga je sprečilo obezbeđenje.

Pridružili su se Miroslav Aleksić i Marinika Tepić. Predsedavajući, uprkos opštem metežu nije odstupio, već je ponovo dao reč Milenku Jovanovu da nastavi da govori. Opozicija je tada počela da zviždi u pištaljke i udara u poslaničke klupe.

Stojan Radenović, inače, jedan je od najvećih živih naučnika u Srbiji i najboljih matematičara sveta, čovek od 76 godina, koji drugi dan zaredom trpi maltretiranje od onih koji se predstavljaju kao borci protiv nasilja.

Foto: Printscreen/Youtube/ParlamentSrbija

Uprkos divljanju opozicije, Milenko Jovanov je sve vreme govorio ukazujući na to da se opozicija nasiljem bori, te im poručio da prelazne vlade neće biti.

-Vi bez izbora bez podrške naroda nećete dobiti vlast. Tek kada dobijete većinu poslanika u parlamentu pa predložite mandatara tada ćete dobiti ministarske pozicije, poručio je Jovanov.

Ana Brnabić odgovorila je opoziciji na lažne optužbe da je pretila nekome.

Foto: Printscreen/Youtube/ParlamentSrbija

– Vi ste valjda građani prvog reda, a mi svi drugi smo puki narod i ništa nam se ne može i vi kažete da ja pretim. Pomerila se sa ovog mesta nisam i nikome pretila nisam. Vi koji ste fizički nasrnuli na predsedavajućeg, koji je naš nacitiraniji naučnik, čovek koji je zaslužan što je Beogradski Univerzitet na Šangajskoj listi, rekli ste da je nula, gestikulirali da je lud, govorili mu da ide kući, tako izgleda vaša realnost, rekla je Brnabić.


24sedam.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Jovo Bakic
19.03.2024 12:50

Juricemo vas po ulicama! 🙂

IMG_9695
Last edited 1 Mesec Ranije by Jovo Bakic

Povezane vesti