Претрага
Претрага
Close this search box.

Ne KREĆITE NA PUT sa OVIM PASOŠEM! Evo koliko PRE ISTEKA ovog dokumenta može da se putuje u GRČKU

Foto: Arhiva

Pre nego što krenete na put obavezno proverite da li su vam dokumenta ispranvna. Pasoš nije važeći baš do poslednjeg meseca kada ističe.

Veliki broj turista nas svake godine pred polazak u Grčku pita “Da li će nam praviti problem na granici ukoliko nam pasoš ističe za mesec dana?”

Upravo ovo pitanje je postavio i jedan čovek na stranici Live from Greece.

– Ističe pasoš 13.08.2023 sutra idemo u Grčku, da ne naprave problem jer pasoš ističe za mesec dana. Da li da rizikujemo i krenemo na put? Hvala unapred. – glasilo je pitanje.

Kada putujete na letovanje u Grčku (kao i u ostale zemlje Evropske Unije) prema Sporazumu o bezviznom režimu, vaš i pasoš vašeg deteta moraju važiti minimum tri (3) meseca od planiranog dana povratka u Srbiju.

Ukoliko vaš pasoš važi manje od 3 meseca nakon planiranog povratka iz Grčke može doći do toga da vas službenici na aerodromu i na graničnom prelazu vrate i ne dozvole vam da realizujete putovanje.

Takođe se može desiti da turistička agencija ne prihvati vaš pasoš. Ne zaboravite da se dečji pasoši izdaju na mnogo kraći vremenski period.

Sa važećom ličnom kartom možete ući u S. Makedoniju, ali ne možete i u Grčku.

srbijadanas.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti