Претрага
Претрага
Close this search box.

NIKA ZA NEDELJU DANA PUNI 20 GODINA, POSLEDNJIH MESECI SE ZA ŽIVOT BORI KAO LAV: Mladost provodi u bolnicama (FOTO)

Foto: Screenshot

Natalija Stevanović Nika za tačno 7 dana puni 20 godina, ali ona svoju mladost provodi u bolnicama. Mašta o tome da živi kao njeni vršnjaci, da izlazi, putuje i druži se, i u tome joj moramo pomoći.

Njene dijagnoze su hidrocefalus, epilepsija, derebralna paraliza, dijabetes, celijakija, cistična fibroza, aplastična anemija i AML M7.

– Bila je u životnoj opasnosti, atrofija mozga je baš napredovala, komore su se proširile u odnosu na poslednji magnet, imala je mikrokrvarenje u mozgu pre dva meseca. Sada je malo bolja, stabilnija. Vadimo krv svake nedelje, krvna slika nam je u velikom padu ali je to očekivano zbog njene dijagnoze… Slavimo rođendan u četvrtak, kako je ona rođena u petom mesecu trudnoće, prvo je na ultrazvuku rečeno da je muško tako da sam spremala ime za dečaka… Trebalo je da se zove Gavrilo ili Vuk, na kraju je taj izbor pao na ime Vuk. Kada su nam rekli da je ipak žensko, dogovorili smo se da bude Natalija. Bio je hitan carski rez usled preeklamptičkog napada – priča za Espreso njena mama Mirjana.

Natalija je preživela i tešku saobraćajnu nesreću, a osim novog života, dobila je i novo ime.

– Ime Nika je dobila po grčkoj boginji pobede jer je preživela onu strahotu od saobraćajne nesreće, koju po rečima i radiologa i neurologa, neurohirurga i svih živih nije trebalo da preživi. A ona je ipak po rečima njenog neurohirurga jedan LAV jer se ceo život i bori kao LAV.

Sredstva su potrebna za transplantaciju koštane srži.

Da Nika pobedi opaku bolest pošaljite 77 na 2407

espreso

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti