Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVAC OD “ZLATNE SVADBE” DONIRALA PEDIJATRIJI: Valjevka koja decenijama živi u Švajcarskoj dokazala da ima veliko srce

Foto: ZC Valjevo

Valjevka Mirjana Gubler, koja decenijama živi u Švajcarskoj, poklonila je Službi pedijatrije ovdašnjeg Zdravstvenog centra opremu vrednu oko 1,8 miliona dinara.

Ona i njen suprug Moris lane su, povodom pola veka braka – umesto glamurozne proslave – priredili donatorski ručak tokom kojeg su, sa rodbinom i prijateljima, prikupili sredstva neophodna za nabavku dva monitora koji kontrolišu stanje pacijenata, četiri klima-uređaja, tri inhalatora, te specijalnog pedijatrijskog spirometra koji je izuzetno važan za proveru stanja pluća, s obzirom na veliki broj mališana sa dijagnostikovanom astmom.

– Kada sam bila dete, nismo imali ništa, pa sam ja čitav život prala sudove u jednom restoranu u Švajcarskoj, da bismo suprug i ja mogli da odgajimo i odškolujemo decu… Sada, kad su nas rodbina i prijatelji pitali šta da nam kupe za “zlatnu svadbu”, odlučili smo se da pomognemo malim pacijentima u valjevskoj bolnici.

Najnovija donacija tako je stigla u Službu pedijatrije koja je izgrađena u sedmoj deceniji prošlog veka, a pre nekoliko godina potpuno je rekonstruisana sredstvima još jednog Valjevca, fudbalera Matije Nastasića.

– Posle njegovog dara, ovo je najveći poklon našem Odeljenju – kaže načelnik dr Selimir Spasić. – Spirometar je bio neophodan i godinama smo pokušavali da ga nabavimo, baš kao i aparat za ultrazvučnu dijagnostiku, koji smo, u međuvremenu, dobili od Ministarstva zdravlja.

novosti.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti