Foto: WHNT.com

U Srbiji je potvrđeno još pet slučajeva zaraze koronavirusom, tako da je ukupan broj zaraženih 46, saopštio je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar je na konferenciji za medije u Vladi Srbije kazao da je danas u Srbiji testirano 12 ljudi i da je pet bilo pozitivno, a od njih dvoje je hospitalizovano, a troje je u kućnoj izolaciji, jer su u stabilnom stanju.

 

 

U Beogradu ima 12 pacijenata svi su trenutno stabilni, u KC Niš pet pacijenata, svi su dobro i jedan pacijent u Kragujevcu, takođe dobro. Niko od njih nije na respiratoru, rekao je Lončar.

Lončar je precizirao da se 12 pacijenata nalazi u Infektivnoj klinici KC Srbije, stabilni su i niko nije na raspiratoru.

U KC Novi Sad četiri pacijenta, jedan je ozbiljno i na respiratoru.

Jedan je u Pančevu i u dobrom je opštem stanju.

Pet pacijenata je u KC Niš, i dobrog su opšteg stanja, nisu na respiratoru, a jedan je KC Kragujevac.

Ostali pacijenti su kod kuće i oni su u dobrom stanjnu, ali njihova slika se prati i ako se pogoršava idu na infektivnu kliniku.

Lončar je naveo i da je kazna za nepoštovanje izolacije od tri meseca do tri godine i da je u pitanju ozbiljna neodgovornost.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je na KC Vojvodine četvoro pacijenata.

Dva su u znatno poboljšanom stanju, jedan pacijent i to je u ovom trenutku najteži pacijent u celoj Srbiji je i dalje na mehaničkoj ventilaciji, i četvrti je isto u težem opštem stanju, ali za njega još nije potreban respirator, kazao je on.

Pacijent u Pančevu je stabilnog opšteg stanja i ono je u blagom poboljšanju.

Svi oni koji su bili u kontaktima za koje je naložena izolacija u kućnim uslovima, nam se već osmi dan ne javljaju da imaju ozbiljnije znake bolesti, rekao je Gojković.

Izvor: Kurir.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments