Očekuje se rekordnih 5,8 miliona putnika na aerodromu Nikola Tesla

       
Foto: mgsi.gov.rs

Na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu taksisti su danas dobili novi parking sa 67 mesta između Robno-carinskog magacina i Jat tehnike na putu prema Surčinu, a ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da će aerodrom ove godine imati rekordnih 5,8 miliona putnika.

Obilazeći radove na Aerodromu „Nikola Tesla“ i novo taksi parkiralište u okviru aerodroma, potpredsednica Vlade je istakla da je važno da prva slika koju putnici vide kada slete bude najbolja.

“Novi Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, na čijim izmenama i dopunama smo radili zajedno sa taksi udruženjima, Vlada će usvojiti sledeće nedelje. Usvajanjem Zakona dodatno ćemo urediti oblast taksi prevoza i rešiti pitanje sive ekonomije”, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.

Ona je pojasnila da taksi udruženja, iako su u nadležnosti lokalnih samouprava, posmatra kao deo kompletne tranzitne politike.

“Samo u Beogradu ima 6.700 registrovanih taksista. Zajedno sa njima, ali i Ministarstvom finansija, Poreskom upravom i inspekcijom Ministarstva koje vodim, kontrolisaćemo primenu novog zakona, s obzirom na to da zbog divljih taksista u sivoj ekonomiji gubimo od 25 do 35 miliona evra godišnje”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da niko nema ništa protiv digitalizacije i aplikacija, ali da svi moraju da se registruju i posluju u skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Aleksandar Bjelić, predstavnik taksi udruženja, danas je izjavio da ovakve uslove za rad nema niko u Evropi.

“Zajedno sa resornim ministarstvom nastavićemo da radimo na poboljšanju položaja taksista u Srbiji. Jedan od narednih koraka je borba protiv divljih taksista i sive ekonomije”, rekao je Bjelić.

Saša Vlaisavljević, direktor Aerodroma „Nikola Tesla“, rekao je da je ovom investicijom, vrednom 57 miliona dinara, kapacitet za taksi stajališta povećan za više od 50 odsto.

 “Nastavljamo da obaramo rekorde po svim parametrima. Ove godine imaćemo dobit od 29 miliona evra i između 5,8 i šest miliona putnika”, rekao je Vlaisavljević.

 

Izvor: mgsi.gov.rs

Komentari: