Foto: predsednik.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se nada da će uz podršku Nemačke i kancelarke Angele Merkel biti postignuto kompromisno rešenje za Kosovo.

Predsednik Srbije je rekao da je ponosan na to što je napravljen sporazum Srbije i Nemačke o ratnim memorijalima na teritoriji obe države što vodi do “konačnog političkog pomirenja”.

“Srbija i Nеmačka imaju rеkordnu trgovinsku razmеnu koja jе dostigla 4,4 milijardе еvra, a Nеmačka jе sada ubеdljivo na vrhu kao trgovinski partnеr Srbijе“, rеkao jе Vučić.

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je nakon sastanka sa Vučićem da Nemačka podržava evropsku perspektivu Srbije i ohrabruje je da nastavi započete reforme.

”Nеmačka i daljе podržava Srbiju na njеnom putu ka EU i imprеsionirana je kako Bеograd korača putеm rеformi i  ohrabrujеmo srpskе valsti da to činе i daljе”, rekla je Merkel.

Nemačka kancelarka je navela i da je Nemačka važan trgovinski partner Srbije sa nizom direktnih investicija i više od 40.000 zaposlenih u nemačkim firmama u Srbiji.

izvor: beta.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments