Претрага
Претрага
Close this search box.

OD SUTRA RASPUST: Za osnovce i srednjoškolce u Srbiji počinje mini-odmor

Foto: elements.envato.com

Za osnovce i srednjoškolce u Srbiji sutra počinje mini-raspust, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Đaci se vraćaju u klupe u ponedeljak, 13. novembra.

Školskim kalendarom je predviđeno da se đacima u Vojvodini prvo polugodište završava u petak, 22. decembra, a za ostale nedelju dana kasnije, 29. decembra. Prvi “radni dan” u drugom polugodištu u vojvođanskim školama je 15. januar, u ostatku Srbije – 22. januar. Školska godina za osmake se završava 31. maja, a 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Novi mini-odmor od deset dana sa vikendom, učenici će imati od 29. aprila do 6. maja.

Za učenike od prvog do sedmog razreda letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna. Školska godina za osmake se završava 31. maja, a 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda. Drugo polugodište za maturante gimnazija traje do 24. maja, a za učenike završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola do 31. maja. Svi ostali srednjoškolci sa nastavom završavaju 21. juna.

Sveti Sava i Vidovdan praznuju se radno, bez održavanja nastave, a Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu i Dan pobede su nastavni dani, izuzev kad padaju u nedelju.

U našoj zemlji važe dva školska kalendara – jedan donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i on se primenjuje u školama na teritoriji AP Vojvodina, a drugi utvrđuje Ministarstvo prosvete i on važi u ostatku Srbije.

novosti.rs

Tagovi:

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Prosvetni radnik
07.11.2023 18:43

Ako ste NS uživo, onda ne treba da POMPEZNO objavljujete vest da je od sutra raspust.
Jer za Vojvodinu, to ne VAŽI.

Gost
Neda
07.11.2023 21:50

Kakav promasaj, u skolskom kalendaru ne pise tako, kakve su ovo informacije???????? Ko pise za ove novine, da li se informise negde ili svako objavljuje sta mu pada na pamet?

Gost
Daliborka
09.11.2023 19:34
Odgovori  Neda

U Srbiji jeste raspust. Vojvodina je nešto drugo,najverovatnije……

Gost
Ana
08.11.2023 06:32

Za decu u Srbiji raspust, a deca iz Vojvodine ubiše pitanjima zašto i oni nemaju raspust

Gost
Daliborka
09.11.2023 19:32

Da li Vojvodina pripada Srbiji….ili smo dve odvojene države?
Ajmo na glasanje,da stvarno nismo u Srbiji. Sramota.

Povezane vesti