Претрага
Претрага
Close this search box.

ODLIČNE VESTI IZ MINISTARSTVA ZDRAVLJA Od nove školske godine SVA deca imaće REDOVNE SISTEMATSKE PREGLEDE

Foto: Pixabay

Ministarstvo zdravlja najavilo je da će od nove školske godine biti vraćeni sistematski pregledi u školama, kako bi kod mlađih mogla da se vodi evidencija o opštem zdravlju i spreče loše navike. 

Sistematski pregledi do sada su se obavljali svake druge godine, a kako je potvrđeno od 1. septembra biće obavljani svake godine.

Kako ističu medicinski radnici, veoma je važno da se zdravstveno stanje učenika rpoverava redovno, jer na taj način može da se prati i fizička sposobnost dece.

-Decu od najranijeg uzrasta moramo da učimo zdravim navikama, prvenstveno da ih naučimo da se zdravo hrane, ali i da bolesti koje se javljaju u dečjem uzrastu zbog savremenog načina života, pre svega prevelike upućenosti na tehnologiju, kao što je krivljenje kičme zbog mobilnih telefona ‘uhvatimo’ i ispravimo na vreme- naglasio je ministar Zlatibor Lončar za “Novosti”.

U Srbiji je među školskom decom primećen problem gojaznosti, deformiteta kičme, kao i problemi s vidom, a sve to u nedostatku fizičke aktivnosti i neuravnotežene ishrane.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti