Претрага
Претрага
Close this search box.

Oglasio se Bejbi Lazanja: ODBIO 50.000 evra od države Hrvatske! Evo šta zahteva od premijera

Foto: printscreen

Bejbi Lazanja se oglasio nakon što je od Hrvatske zbog sjajnog plasmana na Evroviziji 2024 nagrađen sa 50.000 evra, i nagradu odbio.

Naime, on se u svom obraćanju zahvalio vladi Hrvatske i premijeru, ali zahtevao da novac prosledi u humanitarne svrhe.

Zahvaljujem se hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od  50.000€. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći.

– Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime, te ime hrvatska Vlada donira 25.000€ Zavodu za pedijatrisjku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom “Mladen Cepulic”. Nadalje, ostalih 25.000€ voleo bih da doniram Zavodu za pedijstrijsku hematologiju, onkologiju i transplataciju krvotoknih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala.

Podsetimo, vest o nagradi saopštio je upravo tehnički premijer Andrej Plenković.

– Iskrena čestitka Marku Purišiću umetničkog imena Bejbi Lazanja na fascinantnom uspehu na Evroviziji gde je osvojio najveći broj glasova publike, ukupno je bio na drugom mestu. To je najveći uspeh samostalne Hrvatske od onog nastupa grupe Riva. Zahvaljujemo Zagrebu na prekrasnom dočeku i Umagu, bile su to zaista prekrasne slike uspeha jednog mladog čoveka i mi mu zaista želimo puno, puno uspeha u daljem radu – rekao je Plenković na 306. sednici Vlade, prenose hrvatski mediji.

Telegraf.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Steva
17.05.2024 08:14

Браво мајсторе, Србија ти је дала највише гласова. Прави си момак и одлична изведба, а тек ово ме је одушевило.

Povezane vesti