Nakon navale na piletinu iz nemačkog trgovinskog lanca Lidl koja se prodaje po ceni od 119,99 dinara po kilogramu, na tezgama je ubrzo viđena ta roba kako se preprodaje, pišu beogradski mediji.

Snimci kako se narod grabi u Lidlu za piletinu, obišao je ne samo Srbiju, već i zemlje sveta, a već narednog jutra piletina iz nemačkog trgovinskog lanca mogla se videti na kojekakvim tezgama u Srbiji po višim cenama i, prema rečima građana, u nehigijenskim uslovima, piše “Kurir”.

Opasno po zdravlje

“To predstavlja izuzetnu opasnost po zdravlje onih koji kupuju na tim mestima, a svemu tome treba dodati da rok trajanja pomenutoj piletini ističe 14. oktobra, odnosno već sutra”, navodi list.

Predsednik Nacionale organizacije potrošača Srbije Goran Papović kaže da je ovo bilo očekivano.

Pored sveže piletine, prvi kupci nemačkog trgovinskog lanca otimali su se i za svinjsko meso po ceni od 300 dinara za kilogram, dok je veliko interesovanje vladalo i za banane od 60 dinara po kilogramu.

Autor: nsuzivo.rs/Kurir.rs/Mondo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Cvarkov
13/10/2018 17:29

Sve na stadion vojvodine i ratatatata

Goran
13/10/2018 23:31
Reply to  Cvarkov

Misliš li na kupce preprodavce ili na Lidl poslodavce? Ko je taj koji prvobitno prodaje meso lošeg kvaliteta i isteka roka trajanja? Ako je meso valjano što ga ne bi preprodavali na pijaci na kojoj svakojako prodaju piletinu domaće proizvodnje. Ako je meso nevaljalo ko ga je prvi prodavao?