Претрага
Претрага
Close this search box.

Opozicioni novinar priznao istinu: Bivša vlast dala dozvole Rio Tintu pre 20 godina, tada se niko nije bunio (VIDEO)

Foto: Printscreen

Georgijev je rekao da je Rio Tinto dovela bivša vlast pre dvadeset godina i da su joj od 2004. date dozvole

Slobodan Georgijev, direktor vesti opozicione TV Nova, gostujući na tajkunskoj N1, priznao je istinu po pitanju Rio Tinta i onih koji su prodavali imanja toj kompaniji.

Naime, Georgijev je rekao da je Rio Tinto dovela bivša vlast pre dvadeset godina i da su joj od 2004. date dozvole.

– Kompanija je prisutna 20 godina. Država joj je od 2004. godine davala različite dozvole da rade istraživanja, oni su u proteklih 10 godina kupovali zemlju, cela imanja, a mi smo neku vrstu pobune videli tek pre tri godine… Mi dakle nismo imali nikakvu pobunu pre 10 godina, objasnio je on.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno gostujući na TV Pink da ko ima litijum postaje sila, neko regionalna, neko svetska. Na konstataciju voditeljke da više zemalja u zapadnoj Evropi pokreće projekte vezane za litijum kao što su Nemačka ili Francuska koja je takav projekat proglasila projektom od nacionalnog značaja, Vučić je na rekao da će svi oni biti spremni pre Srbije, i Portugal, i Nemačka, Češka, Francuska.

“Zato je trebalo nas da spreče pre dve i tri godine, jer bismo mi tada bili prvi. I sve bi zavisilo od nas. Strane službe, i to neke zapadne su nas sprečile u tome tada. Bili smo dovoljno naivni, neću da kažem glupi, ja sam možda bio dovoljno glup da to odmah ne razumem, šta se valjalo iza brega, a svi drugi ljudi su bili naivni misleći kako su zaštitili Srbiju ili ne znam šta, naprotiv, veliku, veliku medveđu uslugu smo sebi učinili i mnogo toga lošeg svojoj zemlji uradili”, rekao je Vučić.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti