OVA KOMPANIJA SE BAVI KREMACIJOM KUĆNIH LJUBIMACA Na sajtu im stoji opcija IZRADE DIJAMANTA OD PEPELA VAŠEG LJUBIMCA (FOTO)

Foto: Pixabay/Pexels/Ilustracija/dnevnik

Ukoliko vam je uginuo ljubimac, a nemate mesto gde biste ga sahranili, u Srbiji postoji akreditovana kompanija, koja se bavi kremacijom kućnih ljubimaca. Naime, procedura je jednostavna, a u ponudi postoji opcija da se od pepela napravi dijamant, koji možete da ugradite u nakit.

Operater Zoran Tomić, iz jedine akreditovane kompanije za kremacije u Srbije, ističe za “Novo jutro” na televiziji Pink, da se nakon uginuća ljubimca uzimaju podaci koji su neophodni za potvrdu o preuzimanju za kremaciju.

-Naš službenik dolazi u ambulantu, ili na kućnu adresu vlasnika i preuzima ljubimca. Vlasnik dobije potrvdu, da će proces biti gotov u roku od tri dana, u praksi dva. Nakon toga kontaktiramo vlasnika, da saznamo kada će biti kod kuće da donesemo urnu- navodi Tomić.
Zoran kaže da se u preduzeću pepeo stavlja u vrećicu od crnog satena, pa tek onda u urnu. Ukoliko dođe do oštećenja urne, pepeo se neće rasuti.

Foto: Screenshot

Na sajtu preduzeća postoji opcija, da se od pepela napravi dijamant

-Ljudi greše. Misle da je to neka improvizacija dijamanta. To je zapravo pravi dijamant, i cena je kao pravi dijamant. Mi imamo saradnju sa švajcarskom kompanijom, koja postoji preko 75 godina- rekao je Zoran i dodao:

-Dakle, ukoliko neko želi da se od pepela napravi dijamant i ugradi se u nakit, mi taj pepeo šaljemo u Švajcarsku. Proces proizvodnje traje od tri meseca, do godinu dana u odnosu na želje vlasnika. U skladu sa time je formirana i cena.

Cena za kremaciju zavisi od težine kućnih ljubimaca. Klijenti se najčešće odlučuju za individualnu kremaciju, a cene se kreću od 8.500 dinara do 26.000 dinara.

dnevnik

Tagovi:

Podeli vesti:
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti