Претрага
Претрага
Close this search box.

OVAKO IZGLEDA OLUJA KOJA ULAZI U SRBIJU Izdata RHMZ upozorenja! U narednim satima oluja sa grmljavinom i vetrom pogodiće ove delove zemlje (FOTO)

Foto: elements.envato.com/Ilustracija

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) oglasio se najnovijim upozorenjem na pogoršanje vremena koje nas očekuje i u popodnevnim časovima.

Na području južne Bačke u narednih sat vremena intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, jakim vetrom i gradom – navodi se u RHMZ najavi.

Kako je danas najavila meteorolog RHMZ-a, Aleksandra Travica, najobilnije padavine čekaju nas i popodne uveče, dok je navela da će čitava Srbija biti na udaru, ali da će se istaći istočni deo.

Danas je za istočni deo Srbije izdato upozorenje najvišeg stepena zbog grmljavine.

Danas jesu obilniji pljuskovi, može doći do olujnog vetra, ali ti razvoji neće biti toliko intenzivni kao kod superćelijskih oluja. Što se tiče narednog perioda, očekujemo stabilizaciju vremena. Već sutra bi trebalo iznad većeg dela da bude suvo – navodi Travica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by | SRB |® (@hailz_srbija)

“Opasne oluje ulaze na zapad Srema i Bačke”

Meteorološki portal “hailz_srbija” podelio je fotografiju neba iznad Srema i Bačke u popodnevnim časovima, na kojem se vidi oluja koja ulazi na zapad i kreće se prema Rumuniji.

Opasne oluje ulaze na zapad Srema i Bačke i za pola sata će biti jakog nevremena. Oblaci se kreću prema Rumuniji. Na jugozapadu i zapadu Srbije, na liniji — Loznica-Valjevo-Čačak-Kraljevo-Kopaonik se formirala suva linija koja razdvaja suvu vazdušnu masu na jugozapadu i vlažnu u centralnoj Srbiji. Ova zona razdvajanja pokušava da stvori oluje — što se može desiti u narednih sat vremena – navodi “hailz_srbija”.

Kako se dalje navodi, u tom slučaju, zona sa najvećim rizikom za ekstremno vreme, koja je navedena jutros, će biti na putanji tih oluja.

MUP i RHMZ izdali upozorenja za danas

Danas će biti veoma nestabilno, naročito u drugom delu dana, sa jakim pljuskovima i velikom količinom padavina za kratko vreme uz grad (lokalno i preko 5 cm u prečniku) i olujni vetar u oblasti najjačih razvoja, upozorava Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti.

blic.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti