Ove godine nova vozila i radne i zaštitne uniforme za vatrogasce

       
Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova ove godine nabaviti nova vozila i radne i zaštitne uniforme za vatrogasce, kako bi u izvršenju svakodnevnih zadataka zaštitilo njihove živote i omogućilo im da budu još efikasniji u pružanju pomoći građanima.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović istakao je danas da će do oktobra ove godine biti nabavljeno oko 3.000 novih radnih uniformi, a tokom ove godine i do leta sledeće Sektor za vanredne situacije dobiće oko 60 novih vozila.

Stefanović je čestitao svim polaznicima obuke uspešno završen kurs i istakao da 30 polaznika Druge klase predstavlja deo od 150 ljudi, koliko će ove godine biti primljeno u Sektor za vanredne situacije.

Polaznici Druge klase osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica prikazali su veštine i sposobnosti koje su stekli tokom obuke i uspešno izveli vežbu gašenja požara u zgradi i evakuaciju povređenog lica iz zapaljenog stana.

Po završetku vežbe, Stefanović je ocenio da su ovi mladi ljudi za tri meseca obuke ovladali početnim veštinama i da su spremni i sposobni da se već danas sa starijim i iskusnijim kolegama uključe u posao.

Izvor: MUP

Komentari: