Odluka najjače stranke da pravi koncentracionu vladu značajno će pomešati karte u strankama koje su prihvatile da budu deo nove vladajuće većine.

Lista s imenima budućih ministara i dalje je otvorena, ali je izvesno da će, pored rokade ministara u pojedinim resorima, u vladi biti mesta za nova lica, ali i svojevrsne povratnike na ministarska mesta.

Lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da će Nebojša Stefanović biti u sistemu bezbednosti, a pretpostavlja se da će to biti sektor odbrane. Prema saznanjima Kurira, Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović najverovatnije će rotirati dosadašnje resore, pa će lider Pokreta socijalista preuzeti policiju, a potpredsednik naprednjaka odbranu.

Generalni sekretar Predsedništva Srbije i bivši ministar pravde Nikola Selaković će se, kako saznajemo, vratiti u Nemanjinu 11, i to kao ministar spoljnih poslova, na mesto Ivice Dačića, kome je, na iznenađenje svih, pripalo mesto predsednika Skupštine. Najozbiljniji kandidat za novog ministra energetike i rudarstva je Zorana Mihajlović, koja je dosad vodila građevinarstvo i infrastrukturu, i ovo bi joj bio zapravo povratak u energetski sektor.

Socijalisti na čekanju

Socijalisti zasad imaju sigurno jedno, a vrlo moguće i dva mesta u vladi. Teško da mogu da računaju i na treće ministarstvo. Još se vaga koji resori će im pripasti, ali je izvesno da će ih zauzeti Aleksandar Antić, koji je u igri za nekoliko resora, i Branko Ružić, koji bi mogao da ostane na čelu resora državne uprave i lokalne samouprave. Razmatra se i da se Aleksandru Šapiću, odnosno njegovoj listi Spas, poveri novi resor u vladi, a to je briga o porodici, deci i demografiji. Međutim, za to mesto u opciji je i dr Darija Kisić Tepavčević – otkriva naš izvor.

Izvor: Kurir.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments