Претрага
Претрага
Close this search box.

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko će narednih 7 dana koštati dizel i benzin

Foto: nsuzivo.rs

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine objavilo je danas nove cene goriva i one će važiti do narednog petka.

Kako je objavljeno, litar evrodizela će do narednog petka na pumpama koštati maksimalno 200 dinara za litar, dok će benzin evropremijum BMB 95 najviše koštati 178 dinara za litar.

Podsetimo, prethodno je litar evrodizela koštao maksimalno 201 dinara za litar, dok je benzin evropremijum BMB 95 bio 179 dinara za litar.

Nove cene se objavljuju svakog petka do 15 časova.

Inače, Vlada Srbije ograničila je cene derivata nafte do 31. decembra 2023. godine.

Vlada Srbije usvojila je juče i izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kojom je poljoprivrednim proizvođačima omogućena kupovina evrodizela na stanicama Naftne industrije Srbije a. d. Novi Sad po maksimalnoj ceni od 179 dinara, a uz upotrebu kartica izdatih registrovanim gazdinstvima, maksimalna količina je 400 litara.

Vlada Srbije je saopštila da je uredba izmenjena kako bi se smanjili visoki troškovi sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači i obezbedilo sprovođenje svih potrebnih agrotehničkih operacija.

“Imajući u vidu težak položaj poljoprivrednih proizvođača i visoke cene repromaterijala na tržištu, Vlada Srbije je, na inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, povećala maksimalnu količinu goriva koju poljoprivrednici mogu da kupe po nižoj ceni”, navedeno je u saopštenju Vlade.

Kurir.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
dule
01.12.2023 11:04

jupiiii 1 dinar jeftinije,ala smo uštedeli

Povezane vesti