Претрага
Претрага
Close this search box.

Patrijarh Porfirije primio Nikolu Rokvića nakon hodočašća: „Srećan sam da u našem narodu postoje takvi pojedinci“

FOTO: PORFIRIJE_PATRIJARH / INSTAGRAM

Nakon mesec dana hodočašća, gde je pešačio od Beograda do ostrva Egine i na tom putu sakupljao novac koji je poklonio u humanitarne svrhe, Nikola Rokvić se vratio u Srbiju.

Juče je, ovim povodom, patrijarh srpski Porfirije u zgradi Patrijaršije primio Nikolu i njegovu suprugu Bojanu, koji su došli da od prvojerarha SPC uzmu blagoslov i prenesu utiske sa hodočašća.

– Sa posebnom radošću primio sam danas u Patrijaršiji srpskoj našeg divnog i dobrog brata u Hristu Nikolu Rokvića, koji je u pratnji supruge Bojane, ćerke Angeline i najbližih saradnika, odmah po povratku u Beograd sa velikog i blagoslovenog hodočašća u manastir Svetog Nektarija na Egini, došao da uzme blagoslov i prenese utiske sa puta. Mnogo sam srećan da u našem narodu postoje pojedinci poput Nikole, koji svojim životom svedoče besmrtne jevanđelske vrednosti. Neka mu Vaskrsli Hristos podari, molitvama Svetog Nektarija Eginskog, svaki blagoslov, kako bi i dalje nastavio da sa svojom Fondacijom “Porodica” pomaže svima kojima je pomoć neophodna. Crkva će uvek propovedati čovekoljublje i podražavati pregaoce koji su kao Nikola i njegova porodica, spremni da pretvaraju u besmrtna dela. Zato je naša molitva da svagda i svi neumorno tvorimo još mnogo dobrih i lepih stvari na slavu Božiju, a na korist svim ljudima. Radujmo se! – napisao je patrijarh Porfirije u svojoj objavi na Instagramu.

Sakupio 39.355.221 dinara

Nikola je o svom hodočašću redovno izveštavao javnost preko svog Instagram naloga, a suma koju je sakupio je neverovatna.

– Prikupljeno je 39.355.221 dinara – stajalo je u Rokvićevoj objavi.

 Ovo bih sigurno ponovio, ovo je tek početak, mislim da će biti još takvih akcija, to je jedna divna stvar, ovde celokupno biće učestvuje, a sve je obuhvaćeno humanim ciljem. Dosta mi ideja dolazi, verovatno će se javiti neka – rekao je Nikola, pa otkrio kako se osećao kada je stigao u Eginu i poklonio se Svetom Nektariju:

– Pomešana su osećanja, velika ljubav, radost, ponosi i zahvalnost. Naboji svih tih pomešanih osećanja, najbolje se ispoljavaju kroz suze, verujem da leče dušu – rekao je pevač, pa se osvrnuo i na Novaka i Jelenu Đoković, koji su mu pružili veliku podršku:

– Oni su divna porodica i ljudi, koji poštuju prave vrednosti i velika mi je čast i zadovoljstvo što su podržali našu misiju – rekao je Nikola.

Blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti