Претрага
Претрага
Close this search box.

POČELA NEDELJA PREVENCIJE U SAOBRAĆAJU Godišnje na našim putevima život izgubi 520 ljudi! Evo na šta MUP posebno SKREĆE PAŽNJU (FOTO)

Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova povodom Nedelje prevencije povreda u saobraćaju, koja se širom sveta obeležava tokom ove sedmice, apeluje na građane da poštuju propise i odgovorno se ponašaju u saobraćaju i time direktno doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na našim putevima.

-Posebno skrećemo pažnju vozačima da poštuju propisano ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i vozačima i putnicima u vozilu da obavezno koriste sigurnosni pojas i na prednjem i na zadnjem sedištu vozila- saopštio je MUP.

U Republici Srbiji na godišnjem nivou, u poslednjih pet godina, prosečno je na putevima stradalo 520 učesnika u saobraćaju, dok je više od 3.200 zadobilo teške, a gotovo 16.000 lake telesne povrede.

Foto: MUP Srbije/Arhiva

-Gotovo polovinu poginulih na našim putevima čine pešaci, biciklisti i motociklisti, kao posebno ranjive kategorije učesnika u saobraćaju- stoji u objavi.

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju, obeležava širom sveta, svake poslednje nedelje u aprilu, sa namerom da se skrene pažnja na katastrofalne posledice koje saobraćajne nezgode ostavljaju na pojedince, njihove porodice i društvo u celini.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti