Počela radovi na izgradnji auto-puta Ruma–Šabac

       
Foto: pixabay

Počeli su radovi na izgradnji auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici. Projekat predviđa izgradnju auto-puta Ruma-Šabac dužine 21,14 km, mosta preko reke Save u Šapcu dužine 1,3 km sa navoznim rampama i izgradnju brze saobraćanice od Šapca do Loznice, dužine 54,58 km.

Vrednost projekta je 467,5 miliona evra, ukupna dužina auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica je 77 km, a glavni izvođač je azerbejdžanska kompanija “Azvirt”.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, prisustvovala je danas, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, početku radova na izgradnji auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Vučić je rekao da će biti izgrađena moderna saobraćajnica i da će se od Beograda do Drine stizati za oko sat i po vremena, što je važno zbog više investicija u ovom delu Srbije. “Naša zemlja će sa Moravskim koridorom i sa sremsko-mačvanskim koridorom izgledati potpuno drugačije i bićemo bolje povezani sa drugima. I ne mislimo tu da stanemo, nego da nastavimo da gradimo“, rekao je Vučić u Šapcu.

Mihajlovićeva je rekla da je danas veliki dan za Srbiju jer počinje izgradnja auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, a da je jutros potpisan i ugovor za gradnju „Moravskog koridora“.

“Srbija nema vremena da gubi nijedan dan kad je infrastruktura u pitanju. Završili smo Koridor 10, deo “Miloša Velikog”, uskoro puštamo u saobraćaj i deonicu Surčin-Obrenovac. Svaki novi auto-put ili brza saobraćajnica koju počinjemo da radimo, gradiće se u proseku tri do pet godina i to je ono što razlikuje ovu Vladu i predsednika Srbije od nekih prethodnih, kad se čekalo godinama da jedan putić prođe pored kuća naših građana”, rekla je Mihajlovićeva, i dodala da očekuje od izvođača da projekat završi u roku.

Ambasador Azerbejdžana u Republici Srbiji, Eldar Hasanov, rekao je da je projekat Ruma-Šabac-Loznica primer strateške i sveobuhvatne saradnje dve zemlje i da je siguran da će biti završen u roku i kvalitetu, u skladu sa najvišim standardima.

Zamenik predsednika kompanije „Azvirt“, Gahraman Ahmedov, rekao je da razvoj infrastrukture ima važnu ulogu za ekonomski rast i stabilnost u svakoj zemlji i poželeo da ovaj projekat donese prosperitet i više investicija ljudima u Rumi, Šapcu i Loznici i drugim mestima koja će nova saobraćajnica povezati.

Izvor: mgsi.gov.rs

Komentari: