Претрага
Претрага
Close this search box.

POČELA VELIKA AKCIJA POLICIJE Pojačana kontrola saobraćaja, na udaru ove dve grupe vozača

Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće od 6. do 12. novembra ove godine akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

Akcija se sprovodi u 30 država članica organizacije ROADPOL, odnosno mreža saobraćajnih policija Evrope.

Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila, a poseban akcenat će biti stavljen na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

U cilju unapređenja bezbednosti dece u saobraćaju, saobraćajna policija će vršiti intenzivnu kontrolu autobusa kojima se vrši prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, kao i autobusa kojima se obavljaju drugi vidovi organizovanog prevoza dece.

Od početka ove godine, saobraćajna policija u kontroli saobraćaja otkrila je oko 108.000 prekršaja koje su učinili vozači teretnih vozila i 4.000 prekršaja koje su učinili vozači autobusa.

blic.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Republikanac
06.11.2023 10:47

A kad će ovako biti akcija iste te policije pa da zadju u kontrolu kladiinica da provere kako i koliko se otima i vara u tim da ih nazovem institucijama jer to očigledno i jesu dok nesme niko da ih kontrolise pa čak imaju i privatne vijnike….jadna je ovo drzava kad je ovo ovako…

Povezane vesti