Претрага
Претрага
Close this search box.

Pogledajte budući izgled autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad (VIDEO)

Foto: Grad Zrenjanin

Gradilište auto-puta Beograd – Zrenjanin otvoreno je u februaru ove godine na lokaciji naselja Jabučki rit, nedaleko od Beograda.

Kako će izgledati trasa budućeg autoputa kroz Banat i Bačku pogledajte u videu (render: Arhitektonsko-građevinski institut):

Tokom februara započeli su radovi na delu autoputa od Beograda do Zrenjanina.

Foto: Grad Zrenjanin

U toku su pripremni radovi na trasiranju prve deonice buduće saobraćajnice označene u novoj kategorizaciji državnih puteva Srbije kao Autoput A6 (Novi Sad – Zrenjanin – Beograd) i prvog autoputa na teritoriji Banata.

Deonica počinje od severne tangente oko Beograda i vodi ka teritoriji grada Pančeva i opština Opovo i Kovačica. Izvođač radova je kineska kompanija “Šandong Hajspid Grupa”.

Foto: Grad Zrenjanin

Kako je istaknuto prilikom otvaranja gradilišta i početka radova, autoput Beograd – Zrenjanin – Novi Sad biće dužine 105,4 kilometara, od čega je deonica Beograd – Zrenjanin dužine 67,7 kilometara i Zrenjanin – Novi Sad 37,7 km.

Na trasi auto-puta planirana je izgradnja četiri velika mosta (dva mosta preko Tamiša, most preko Begeja i most preko Tise) i četiri mosta preko kanala i prolaza za put, kao i preko ukrštanja sa prugom, 20 nadvožnjaka, sedam podvožnjaka i 47 propusta.

Ova saobraćajnica omogućiće da se od Zrenjanina do Beograda bezbedno stiže za pola sata, a od Zrenjanina do Novog Sada za 15-20 minuta, uz projektovanu brzinu od 130 km/čas.

Prednosti buduće saobraćajnice su nesagledivi i donose ovom delu naše zemlje ogromne ekonomske potencijale, a trećina dužine ovog auto-puta, oko 35 kilometara, prolaziće kroz teritoriju Grada Zrenjanina.

Foto: Grad Zrenjanin

Takođe, podsećamo da je tokom februara ove godine održan sastanak gradonačelnika Zrenjanina, Sime Salapure sa predstavnici izvođača radova, koji su tada izrazili želju da gradilište bude otvoreno i u blizini Zrenjanina, odnosno da se radovi istovremeno izvode iz oba pravca – Beograda i Zrenjanina.

Autoputem biće spojeni Beograd, Pančevo, Zrenjanin i Novi Sad, kao i opštine Opovo, Kovačica i Žabalj, a kompletni radovi, po navodima izvođača, na ovoj saobraćajnici biće završeni za pet godin

vojvodinauzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti