Претрага
Претрага
Close this search box.

Pokušali da prokrijumčare cigare vredne 20 miliona dinara: Velika zaplena na aerodromu Nikola Tesla (FOTO)

Foto: beg.aero

Sve cigare i cigarilosi su privremeno zadržani, a protiv putnika u čijim su koferima oni otkriveni, biće pokrenuti odgovarajući postupci u skladu sa zakonom

Foto: Uprava carine

Carinici su danas na aerodromu “Nikola Tesla”, u saradnji sa policijom, sprečili dvoje putnika da u prtljagu prokrijumčare kubanske cigare i cigarilose, vrednosti više od 20 miliona dinara.

Oba pokušaja krijumčarenja otkrivena su u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, tokom detaljne kontrole prtljaga putnika koji su noćas doputovali iz Havane, saopštila je Uprave carina.

Carinici su radi kontrole najpre zaustavili 46-godišnju putnicu, koja se nakon preuzimanja čekiranog prtljaga uputila ka aerodromskom izlazu, rekavši da nema ništa da prijavi sem ličnog prtljaga.

Foto: Uprava carine

Kada su njena dva kofera pregledana na skeneru, carinici su primetili da su oni dupke puni kubanskim cigarama, dok je detaljnom kontrolom utvrđeno da se radi o više od 5.000 cigarilosa i 650 cigara, vrednosti više od 11 miliona dinara.

Potom je u zelenom kontrolnom prolazu zaustavljen i 44-godišnji putnik, koji je putovao istim letom, a u čijim koferima je pronađeno 4.900 kubanskih cigarilosa i 723 cigara, vrednih skoro devet miliona dinara.

Foto: Uprava carine

Ukupno je zaplenjeno gotovo 10.000 kubanskih cigarilosa ”Embajador 1987”, ”Cohiba Maestro”, ”H Upmann 25 Magnum”, ”Montecristo Club 20” i drugih proizvođača, kao i 1.373 cigara, među kojima su ”Cohiba Behike 52”, ”Cohiba Siglo 6”, ”Cohiba 2014 Limitade” i druge poznate kubanske robne marke.

Upitani zbog čega nisu prijavili robu na ulasku u zemlju, oboje su odgovorili da nisu znali da to treba da učine, jer su ih poneli rođacima i prijateljima na poklon.

Foto: Uprava carine

Iz Uprave podsećaju da pokloni nisu izuzeti od prijavljivanja, jer je takođe reč o robi za koju su jasno propisani kako količinski, tako i vrednosni limiti. Detaljne informacije o aktualenim propisima dostupne su na sajtu Uprave carina u brošuri ”Vodič za putnike”.

Sve cigare i cigarilosi su privremeno zadržani, a protiv putnika u čijim su koferima oni otkriveni, biće pokrenuti odgovarajući postupci u skladu sa zakonom.

Telegraf.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага