Претрага
Претрага
Close this search box.

POLA SRBIJE NOSI OVE TORBE, U AVIONU KAŽNJAVAJU ZBOG NJIH: Oduzimaju ih na carini, a možete da završite i u zatvoru

IZVOR: YOUTUBE/SCREENSHOT/GEEK STREET TRAVELS

Ukoliko posedujete lažne dizajnerske proizvode, možete imati problem na aerodromu.

Ukoliko posedujete kopije torbi poznatih brendova, ne bi trebalo da ih unosite u avion, jer možete doći u sukob sa vlastima, koji pokušavaju da stanu na put lažnim proizvodima i njihovoj komercijalnoj pošiljci.

Vlasti su na velikom oprezu zbog lažnih dizajnerskih torbi. Međunarodni aerodrom Hartsfield-Jackson u Atlanti nedavno je izvestio o suzbijanju lažne robe. Zaposleni na carini i u graničnoj patroli obavestili su putnike o opasnostima putovanja sa lažnim proizvodima.

Službenici su ih takođe upozorili da nošenje lažnih proizvoda može dovesti do oduzimanja. Ukoliko carina pronađe da nosite lažne dizajnerske torbe, uzeće vam ih. Nije bitno kako, kada ili gde ste ih kupili.

Francuska predvodi u strožim zakonima. Iako je prvi slučaj oduzimanja bio u Sjedinjenim Američkim Državama, Francuska već ima ove zakone koji zabranjuju lažne proizvode. Budući da je većina brendova luksuznih torbi francuski, nije iznenađenje što je Francuska bila prva zemlja koja je nametnula ove propise.

Postavili su znakove na aerodromima širom Pariza kako bi upozorili ljude da nošenje ili kupovina lažnih proizvoda predstavlja krivično delo. Svi koji prekrše ovaj zakon mogu otići u zatvor na tri godine uz kaznu od 300.000 evra. Carinski organi u Francuskoj takođe su obučeni da prepoznaju lažne proizvode.

Ali Francuska nije jedina zemlja u potrazi za lažnjacima. Slična upozorenja postavljena su i na rimskom aerodromu. U staklenim vitrinama su stajali lažni dizajnerski proizvodi zaplenjeni od strane carinskih službenika, piše calleochonews.

Svrha zabrane i oduzimanja lažnih proizvoda je sprečavanje mnogih ozbiljnih posledica koje sežu od ekonomskih, pravnih, zdravstvenih, sigurnosnih i pravnih. Bolje je ostaviti replike torbi kod kuće umesto što letite s njima.

Mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti