Претрага
Претрага
Close this search box.

POMERA SE DATUM POLAGANJA MALE MATURE: Oglasila se ministarka Đukić Dejanović, otkrila i zbog čega

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će završni ispit u osnovnim školama biti pomerena za jedan dan i održaće se 18, 19. i 20. juna, a povodom zaključka Vlade Srbije da 17. jun, drugi dan Kurban Bajrama, bude neradni dan za pripadnike Islamske zajednice u Srbiji.

Ministarka je rekla da će se ispit održati po redosledu kao što je i planirano, i da će prvog dana, 18. juna, učenici polagati test iz srpskog odnosno maternjeg jezika, drugog dana matematiku i trećeg, izabrani predmet.

“Takodje ćemo pomeriti po jedan dan i objavljivanje rezultata, pa će 22. juna biti preliminarni, a 25. juna definitivni konačni rezultati i rasporedi gde su se deca upisala”, istakla je Đukić Dejanović.

Ona je navela da će objavljivanje konačnih rezultata raspodele po srednjim školama i obrazovnim profilima biti 2. jula, prenosi Blic pisanje Tanjuga.

Đukić Dejanović je napomenula da će ponedeljak, 17. jun biti samo još jedan dan pripreme i relaksacije za djake pre testa i tom prilikom je svoj deci, roditeljima, kao i nastavnicima još jednom poželela mnogo uspeha i sreće u danima polaganjima ispita.

U ime Ministarstva prosvete, ona je čestitala praznik islamskim vernicima.

Kurir.rs/Blic

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага