Претрага
Претрага
Close this search box.

Pomozite svom ljubimcu da preživi prazničnu buku – predstavljamo 5 saveta pomoću kojih ga možete umiriti

Foto: Pixabay

Uskoro nam se bliži “najluđa noć u godini”, ali naši ljubimci se tome baš i ne raduju, iz svima poznatog razloga…

Dok mi uživamo, naši četveronožni ljubimci – verovatno će drhtati od straha zbog petardi kada sat otkuca ponoć…

Ono što je za nas ljude lepa zabava, za psa može biti totalna noćna mora. Naime, petarde i buka vatrometa često su povezani s velikim stresom kod naših četveronožnih prijatelja. Uz pomoć ovih 5 saveta možete umiriti svog psa i priuštiti mu manje stresnu novogodišnju noć.

1. Skretanje pažnje i zabavljanje

Pokušajte da se zabavljate sa psom u toku prazničnih dana što je više moguće – kako bi mu skrenuli pažnju. Idite s njim u duge šetnje i posvetite mu se. Tako će mu se skrenuti pažnja od pucnjave. A, kada je baš kritično, budite uz njega, pričajte mu, mazite ga – vaš glas i dodir će ga smiriti, piše Miss7.24.hr.

2. Hrana i poslastice

Dobra hrana, a naročito poslastice koje najviše voli takođe će mu skrenuti pažnju, te će ga primiriti.

3. Posebna tehnika obmotavanja

Navodno ova posebna tehnika omatanja pomaže pri tome da smiri psa kad je napolju vatromet ili pucaju petarde. Tako se vrši lagani pritisak na psa te je ova tehnika slična grljenju. Stimulišu se posebne akupresurne tačke i to smiruje pse. Bandaž neka bude na njemu oko 15 minuta. Važno je da psa ne ostavite samog dok nosi “zavoj”.

4. Kapi za smirenje

Kapi za smirenje mogu pomoći i kod životinja. Naravno, pre davanja bilo kakvog sedativa, pa i najblažeg, potrebno je da se konsultujete sa vašim veterinarom.

5. Duga šetnja

Ako se dugo šetate sa psom i dobro ga izmorite, to će itekako pomoći. Naime, nakon toga će se pas biti pospan i hteće da odmara, pa će se manje “baviti svojim strahom”.

Prva.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti