Foto: MUP
Polaznici 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO), ukupno njih 536, primljeni su danas u radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova.
Uz zvuke fanfara i počasni pozdrav, raport predsedniku Vučiću predao je pukovnik policije Želimir Mrdalj, a nakon intoniranja himne, počela je svečanost.

Nakon obraćanja, uz svečani defile, usledilo je nekoliko pokaznih vežbi u kojima su, osim promovisanih policajaca i policajki, učestvovali i pripadnici posebnih jedinica policije, Policijske brigade, Žandarmerije, Interventne jedinice 92 i Helikopterske jedinice MUP-a.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na svečanoj promociji dve nove klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, da će država nastaviti da poboljšava životni standard pripadnika MUP, a mladim policajcima da su oni budućnost, u uverenju da mogu mnogo da urade za svoju zemlju.

Vučić je istakao da su polaznici izabrali časno i divno zanimanje, jer su stali uz svoju državu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policijskoj profesiji vraćeno dostojanstvo, a dokaz tome je, kaže, što se svake godine sve više mladih odlučuje da posvete život toj teškoj profesiji.

Stefanović je poželeo budućim pripadnicima policije da taj posao rade još bolje, kao bi nadmašili uspehe njihovih starijih kolega koji su lestvicu postavili visoko.

Direktor policije Vladimir Rebić uručio je danas priznanja, rešenja o nagrađivanju, najuspešnijim polaznicima 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO), na svečanosti u “Makišu”.

Najbolji polaznici u 23. klasi su prva u rangu Tanja Drača, drugi u rangu Nikola Stamenković i i treća u rangu Milica Ruvidić.

Najbolji polaznici u 24. klasi su prva u rangu Ana Mihailović, druga u rangu Ana Mladenović i treći u rangu Aleksandar Tešić.

Najbolja u 23. klasi Tanja Drača obratila se u ime svih polaznika, uz obećanje da će uložiti svu svoju snagu, znanje i ličnu odgovornost da dostignu visoke standarde policijske profesije.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments