Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potisao je Memorandum o saradnji na uspostavljanju SOS telefonske linije za žene žrtve nasilja između Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Grada Beograda i “Telekom Srbije”.

Ministar Đorđević posebno je zahvalio gradonačelniku Grada Beograda Siniši Malom i kompanijama „Telekom Srbiji“ i „Comtrade“, jer su prepoznali kao društveno odgovorni svoju obavezu u rešavanju ovog problema i pružili pomoć ministarstvu, a samim tim i svim našim građankama kojima je ovakva pomoć potrebna.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da će Grad Beograd, kao i do sada nastaviti da podržava inicijative koje su vezane za sprečavanje nasilja u porodici i naglasio da se upravo vrednosti koje delimo kao društvo oslikavaju u ovakvim projektima

Ovaj Memorandum je dokaz da kao društvo, kao Vlada Republike Srbije, lokalna samouprava i Grad Beograd zajedno razmišljamo o onim temama koje su bitne za naše građane i činimo sve što je u našim mogućnostima da Srbija postane odgovornija zemlja“, rekao je gradonačelnik.

Generalni direktor „Telekom Srbije“ Predrag Ćulibrk istakao je da je uvođenje SOS linije, jedan od projekata u kojem je njegovoj kompaniji izuzetna čast da učestvuje i dodao da veruje da će se on realizovati na najbolji mogući način.

V.D. pomoćnice ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti Nina Mitić rekla je da put do formiranja SOS linije za žene žrtve nasilja nije lak i naglasila da je cilj ovog projekta zaustaviti nasilje i sankcionisati nasilnika, jer niko nema prava da psihički zlostavlja žene.

 

Foto: minrzs.gov.r

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments