Претрага
Претрага
Close this search box.

Potpisan ugovor o dodatnom povećanju plata u Pošti Srbije od 10 odsto

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

 Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i predstavnici dva reprezentativna sindikata potpisali su danas Aneks 3 kolektivnog ugovora za JP Pošta Srbije, kojim se obezbeđuje povećanje plata zaposlenima od 10 odsto u sektorima tehnologije i administracije. Ministar Jovanović izjavio je da ovaj ugovor predstavlja realizaciju poslednje tačke Sporazuma koji je premijerka Ana Brnabić potpisala sa sindikatima i rukovodstvom pošte nakon obustave rada zaposlenih.

-Da podsetim, u skladu sa tim, zaposleni u tehnologiji koji su pred Novu godinu dobili povećanje od 10 odsto, sada dobijaju još 10 odsto, dok zaposleni u administraciji sada po prvi put dobijaju povećanje od 10 odsto – kazao je ministar.

Jovanović je dodao da je krajem novembra prošle godine radnicima isplaćeno 20.000 jednokratno.

Ministar je naglasio da je Vlada Pošti Srbije odobrila prijem na neodređeno za 232 novih izvršilaca u tehnologiji.

“Odobrila je i prijem na određeno za ukupno 190 lica. Na taj način sporazum koji je premijerka potpisala 15. novembra u potpunosti je ispunjen”, istakao je Jovanović.

Ministar je dodao da će u narednom periodu pratiti rezultate rada JP Pošta Srbije i poručio da očekuje da će rukovodstvo ovog preduzeća u narednom periodu raditi na osmišljavanju novih usluga i povećanju tržišne zastupljenosti kada je u pitanju elektronska trgovina.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Pošte Srbije Đorđević rekao je da su zajedno sa ministarstvom i sindikatima, protekle tri godine, radili na poboljšanju materijalnog statusa zaposlenih.

-Mislim da smo dosta učinili u prethodnom periodu. Svi znamo kakvo je bilo stanje u Pošti Srbije 2021. godine – kazao je Đorđević.

Đorđević je istakao da su radnici, svojim marljivim radom, zaslužili poboljšanje uslova rada.

-Tri godine zaredom i ove godine imamo neto prihod koji je veći za određeni postotak u odnosu na prethodni, što pokazuje da se ljudi trude – rekao je Đorđević.

Kako je naveo, prošlu godinu su završili sa neto dobitkom većim od 3,2 milijarde dinara.

-Očekujem da ova godina bude još uspešnija i da se planirani rast reflektuje na nas što će omogućiti da Pošta Srbije dostigne prosečne plate u Srbiji, kao i da radnici time budu zadovoljni –  zaključio je Đorđević.

Jovanović i Đorđević potpisali su ugovor sa predsednik reprezentativnog sindikata “Radnik” Goranom Stefanovićem i predsednikom reprezentativnog sindikata “PTT Srbije” Slavkom Novakovim.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti