Foto: Born2Invest

Vlada Srbije će do kraja naredne nedelje izaći sa predlogom o visini minimalne zarade za 2021. godinu, izjavio je za Tanjug ministar finansija Siniša Mali i dodao da će se tražiti kompromisno rešenje kojim će, u trenutnoj krizi izazavanom virusom korona, biti zadovoljni i radnici i poslodavci.

Mali je istakao da je povećanje minimalca pitanje kompromisa, jer, navodi, sindikati traže veće povećanje minimalne zarade, a s druge strane poslodavci gledaju šta je za njih realno.

“Pogotovo sada, imajući u vidu da smo mi danas u jednoj velikoj ekonomskoj krizi, ne samo Srbija, već cela ekonomija globalno. Zbog toga moramo biti oprezni i pametni. Radimo analize, Vlada Srbije će do kraja naredne nedelje izaći sa predlogom minimalne zarade, pa ćemo na kraju sesti i sa poslodavcima i sindikatima da nađemo kompromis”, rekao je Mali.

Dodaje da minimalna zarada u glavi gradjana Srbije znači da se životni standard poboljšava, a s druge strane, kaže, treba imati u vidu i interese poslodavaca, jer preveliko povećanje minimalca vodi u sivu zonu i otpuštanje radnika.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments