Претрага
Претрага
Close this search box.

Predsednik Crnogorskog nacionalnog saveta uputio čestitku Vučeviću povodom izbora za predsednika Vlade Srbije

Foto: Opština Vrsbas/Ilustracija/Grad Novi Sad

Predsednik Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine Dragoljub Malović uputio je čestitku Milošu Vučeviću povodom izbora za predsednika Vlade Srbije.

– Poštovani gospodine Vučevuću, primite moje iskrene čestitke povodom izbora za presednika Vlade Republike Srbije. Razumejući složene geopolitičke okolnosti pružamo vama i budućoj Vladi punu podršku u budućoj borbi za očuvanje Kosova i Metohije, mira i stabilnosti i borbi za dalji ekonomski razvoj Srbije, koju ćete voditi zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Takođe, uveravam vas da imate puno razumevanje i saosećajnu podršku crnogorske nacionalna manjine u Srbiji u vezi s aktivnostima vezanim za sprečavanje izglasavanja nametnute Rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici i nastojanjima da onemogućite prijem takozvane države Kosovo u Savet Evrope.

Uvaženi gospodine Vučeviću, uz srdačne želje da ostvarite uspeh na svim poljima, dopustite mi da sa Vama podelim i nadu da ćete kao odgovoran, odlučan i iskusan političar, čiji koreni vode poreklo iz junačkih Kuča, uspeti da stvorite novu eru još bližih i tešnjih odnosa Srbije i Crne Gore, koji će prevazići veštačke, iz inostranstva kreirane podele, i koji će se, kao i vekovima unazad, zasnivati na zajedničkom uverenju da su bratske veze, međusobno poštovanje i uvažavanje, izuzetnost koja garantuje blagostanje građana.

Savet crnogorske nacionalne manjine smatra da Srbija i Crna Gora, treba zajedno da stoje na braniku istine, pravde i slobode, i da zajedno rade na projektima koji imaju kapacitet da obezbede mir, stabilnost i prosperitet naših bratskih država, ali i celokupnog regiona – navodi se u čestitki Dragoljuba Malovića, predsednika Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti