Претрага
Претрага
Close this search box.

PREMIJER VUČEVIĆ: Ne smemo da izgubimo slobodarski duh, ali moramo da čuvamo mir i stabilnost

Foto: Printscreen RTS

Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je da su mir i stabilnost preduslov za ekonomski razvoj i bolji kvalitet života.

“Verujem da ćemo imati znanja, odlučnosti i mudrosti da srpski brod vodimo u mirne vode, iako su uzburkani talasi, odnosno vremenski uslovi, gledano geopolitički, nisu idealni”, rekao je Vučević.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a da je najvažnije da se sačuvaju mir i stabilnost, jer su ono preduslov da razvijamo ekonomiju – da imamo veće plate i penzije, gradimo puteve, škole, obdaništa.

Dodaje na je u hijerarhiji vrednosti najvažnija i od naroda najpodržanija – sloboda.

“Bez slobode ne možete da živite normalno i stvarate sve ove stvari. Moramo da pravimo dobar balans, da ne izgubimo slobodarski duh, ali i da čuvamo mir i stabilnost i u svakom smislu razvijamo državu“, poručio je Vučević.

Naveo je i da su nam potrebni sabornost, mudrost i dobro razumevanje svega što nam se dešava i što nas okružuje.

Foto: Printscreen RTS

“Verujem da ćemo imati znanja, odlučnosti i mudrosti da srpski brod vodimo u mirne vode, iako su uzburkani talasi, odnosno vremenski uslovi nisu idealni, gledano geopolitički”, rekao je Vučević metaforički.

Prvi put prikazan sistem HQ 17

Juče je svečano obeležen Vidovdan, a Miloš Vučević je predsedavao sednicom Vlade u Kruševcu.

“Sednica vlade je bila fokusirana na pitanja unutrašnje i spoljne bezbednosti Srbije, očuvanje kulturnog identiteta i kulturnog nasleđa i na ekonomiju – od čega živimo i da li možemo više da ulažemo i u vojsku i u policiju, kulturu, obrazovanje, zdravstvo, sve ono što interesuje građane i što direktno utiče na kvalitet života“, rekao je premijer.

Podsetio je da je juče prikazana vojna oprema – kako ono što je već viđeno, tako i nešto novo.

“Prvi put smo prikazali deo novih protivvazduhoplovnih sistema, odnosno protivvazduhoplovne odbrane, a to je sistem HQ 17 koje smo uvezli, platili iz Narodne Republike Kine. To pokazuje da je danas nebo nad Srbijom još sigurnije i još bezbedniji“, rekao je Vučević.

Napominje da je i to napredak Srbije – ne da bismo se spremali za sukobe i ratove, nego da bismo odvraćali sve one koje nisu dobronamerni prema našoj državi.

(Kurir.rs/RTS)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti