Zahvaljujući podršci Udruženja osiguravača Srbije (UOS) koji finansira projekat “Čovek godine”, 100 najboljih radnika resornog ministarstva biti nagrađeno sa 10.000 dinara.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je na svečanosti u Palati Srbija, na dodeli nagrada u okviru projekta “Čovek godine”, rekao da je ranijih godina praksa bila da se novac, u iznosu od milion dinara koje dodeljuje Udruženje osiguravača Srbije (UOS), deli na petoro radnika koji su dobijali po 200.000 dinara.

Ove godine, objasnio je Đorđević, rešili smo da nagradimo 100 radnika sa sumom od po 10.000 dinara, što je isto mali broj onih kojima želimo da damo do znanja da dobro rade svoj posao, jer Ministarstvo zapošljava 14.500 ljudi.

Prema njegovim rečima, pojedinim zaposlenima su plate povećane za pet odnosno deset odsto, ali pored toga što bi zaposleni rekli da su im najveći izazov plate, postoji i problem nedostatka ljudi.

Govoreći o radu centara za socijalni rad i slučajevima porodičnog nasilja koje se nastavilo i u novoj godini, ministar za rad je naveo da je problem nastao pre više od petnaest godina i lošom reorganizacijom tih centara.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije (UOS) Duško Jovanović ocenio je da je industrija osiguranja u razvoju i da žele da deo svog profita podele sa nekoliko ministarstava, među kojima je prvo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments