Претрага
Претрага
Close this search box.

PROŠIRENA POTRAGA ZA MALOM DANKOM (2), POLICIJA SA GRUPAMA DOBROVOLJACA! Savetnica iz Udruženja roditelja apeluje kako RODITELJI da postupaju u ovakvim situacijama – jedna stvar NAJVAŽNIJA

Foto: Pixabay/Ilustracija

Informacija koja je podigla celu državu na noge, vest da je mala Danka Ilić (2) juče nestala, glavna je tema u svim medijima. Mnogi su vrlo uznemireni zbog ove nemile situacije, a na društvenim mrežama dele se SMS poruke dobijene putem sistema “Pronađi me”, koji nakon što se aktivira, svi mobilni operateri, televizijske i radio stanice, aerodromi, železničke i autobuske stanice i Putevi Srbije dobijaju obaveštenje koje su dužni momentalno da objave.

Za NS Uživo govorila je Biljana Grbović iz Udruženja roditelja “Matica”, koja je podelila nekoliko saveta i smernica kako i na koji način roditelji, koji se nađu u ovakvim situacijama, mogu lakše da se suoče.

-Kad god smo u problematičnim situacijama, a ovaj slučaj je problematika najgore vrste, naš zadatak je da uradimo sve što možemo. Naše je da preduzmemo sve mere i postupke – da tražimo, angažujemo i pokrenemo ljude. Sve što nam padne na pamet ,da može da bude od pomoći i da dovede do rešenja, čak i ono što nam se u tom trenutku čini suludo – ističe ona.

Kako kaže naša sagovornica, ljudi najveću nadu, u ovakvim situacijama, nalaze u molitvi, naravno ukoliko su vernici.

Foto: Pixabay

– Osim toga, najvažnija stvar jeste da se roditelji drže zajedno, da ni slučajno ne dođe do međusobnog optuživanja, ko je kriv i slično jer su to trenuci u kojima je najvažnije da porodica bude tim koji se međusobno hrabri – zaključuje Grbovićeva.

Potraga za Dankom ušla je u drugi dan, ali je i dalje u toku. Nadležni apeluju na građane da ne kreću samoinicijativno u potragu, kako ne bi ometali iskusne spasioce. Policija je sa grupama od po 20 dobrovoljaca proširila ovu potragu, javlja medijska agencija “Video plus”.

foto: PRINTSCREEN/FACEBOOK

Ukoliko imate bilo kakve informacije pozovite policiju na 192.

Milica Šolaja

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Brankica
27.03.2024 17:29

Jadno dete.

Povezane vesti