Претрага
Претрага
Close this search box.

Prva reakcija Beograda nakon sastanka sa zemljama Kvinte: Srbi na Kosmetu imaju pravo da žive i imaju svoju budućnost

Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Vučić je vodio suštinski važne odgovorne razgovore sa ambasadorima Kvinte – rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je večeras da nikad težem sastanku nije prisustvovao nego što je bio današnji predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora zemalja Kvinte, kao i da je svima u prostoriji bilo jasno da je za trenutnu situaciju na KiM glavni krivac premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

On je nakon sastanka Vučića sa ambasadorima u Predsedništvu Srbije rekao za Tanjug da je uredba o platnom prometu, koja će sutra stupiti na snagu još jedan nasilni akt koji je direktno usmeren na opstanak srpskog naroda.

Tanjug/Jadranka Ilić

– Predsednik Vučić je vodio suštinski važne odgovorne razgovore sa ambasadorima Kvinte, i sutra će imati brojne razgovore koji se odnose na to. Činimo sve da ovakvo ponašanje Kurtija zaustavo. Odluke ćemo donositi strpljivo i mudro imajući na umu dugoročni cilj – rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je dodao da će se narednih dana Vučić obratiti javnosti u vezi ove teme i u vezi odluke o ukidannju dinara.

– Srpski narod treba da zna da ima iza sebe Srbiju i predsednika Vučića i nikada nećemo odustati od svoga naroda i borićemo se za zaštitu njihovih prava, jer Srbi imaju prava na KiM da žive, opstaju, imaju svoju budućnost, platni promet i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati – naglasio je Petković.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti