REBIĆ: Nema više “gledanja kroz prste” vozačima

       

Direktor policije Vladimir Rebić, danas je naglsio da po novom pravilnku o tehničkim pregledima, koji počinje da se primenjuje od 5. jula, biće obavezno fotografisanje vozila, dok će tehnički pregled trajati znatno duže nego što je to bila praksa do sada.

On je naveo da će se više pažnje posvećivati tehničkoj ispravnosti vozila i da novi pravilnik propisuje minimalno vreme trajanja tehničkog pregleda.

PROČITAJTE: Novine na tehničkom pregledu

Rebić je istakao da će nova pravila značajno doprineti da se izbegnu razne mahinacije zbog kojih su, kaže, mnogi ostali bez licence za obavljanje tehničkih pregleda.

“Apelujemo na građane da poprave svoja vozila pre nego što odu na tehnički pregled da ne bi došli u situaciju da ne dobiju potrebni dokument. Vlasnici tehničkih pregleda neće smeti da gledaju kroz prste vozačima da ne bi izgubili licencu za rad, a krajnji benefit biće ispravnija vozila na srpskim putevima”, rekao je Rebić za Pink.

Govoreći o novom pravilniku i uvođenju dva tehnička pregleda za vozila starija od 15 godina, Rebić je naveo da ta mera, takođe, stupa na snagu 5. jula, ali da bi prvi pregledi trebalo da budu obavljeni u januaru 2019. ukoliko se do tada ta norma, kako kaže, ne ukine.

Izvor: Tanjug

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Kiki
24/05/2018 17:15

Para vrti gde bugija nece… Kada politicari budu posteni, bice i narod posten, do tada… Mozete samo da slikate…