RED SUNCA, RED KIŠE: Kakvo nas vreme očekuje do kraja maja

       

U Srbiji se do kraja meseca očekuje veoma promenljivo vreme u većini dana sa kratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, kaže meteorolog u RHMZS Nedeljko Todorović.

Ipak pljuskovi i grmljavina neće biti tako žestoki kao prethodnih dana, kaže Todorović.

Temperature će se kretati između 20 i 25 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 27. maja, biće umereno toplo, pre podne pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno, ponegde pljuskovi i grmljavina.

“Sve do pred kraj meseca očekuje nas promenljivo majsko vreme u većini dana sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Količina padavina neće biti kao prethodnih dana, pogotovo ne kao sinoć. Biće lokalnih padavina i grmljavina, ali ne tako jakog intenziteta”, kaže Todorović.

Lokalno bi moglo da padne kiše između 10 i 20 litara po kvadratnom metru, manje nego prethodnih dana.

Srbiju je sinoć pogodilo jako nevreme, praćeno jakim vetrom i gradom.

RHMZS je upozorio na nadolazeće nevreme, a na snazi je bio žuti meteoalarm, koji predstavlja upozorenje na grmljavine i pljuskove.

Nema izgleda da bi narednih dana nepogode mogle biti takvog intenziteta.

Poslednja dva, tri dana maja i početkom juna očekuje nas znatno toplije vreme, a temperature će se kretati i oko 30 stepeni, kaže Todorović.

U Srbiji se danas pre podne očekuje pretežno sunčano, posle podne i uveče promenljivo oblačno vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.

Što se tiče vremena u junu, na sajtu RHMZ dugoročna prognoza pokazuje da se do polovine juna može očekivati takođe promenljivo vreme sa čestom smenom kiše, sunca, vetra, ali i pojavom grmljavine.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments