Na delu auto – puta Beograd – Zagreb, od Graničnog prelaza Batrovci prema Beogradu na snazi je izmena režima saobraćaja, zbog radova na rekonstrukciji. Zatvorene su zaustavna i tzv. sporija traka, a saobraćaj se odvija preticajnom trakom.

Upravo taj podatak jedan je od najbitnijih zbog kojih se obavlja rehabilitacija auto – puta, u okviru Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Kako se navodi u saopštenju JP “Putevi Srbije”, projekat pojačanog održavanja državnog puta od granice prema Kuzminu obuhvata radove u dužini 22 kilometra na levom I isto toliko na desnom kolovozu. Radovi će potrajati nekoliko meseci kako je nedavno najavio predsednik Srbije.

Izvođač radova je “Integral inženjering” a.d. Laktaši, BiH, a ugovorena vrednost iznosi blizu 20.000.000 evra sa PDV-om. Radovi na pojačanom održavanju deonice obuhvataju pripremne, zemljane i radove gornjeg stroja koji uključuju izradu kolovoza na pristupnim putevima, radove na popravci i poboljšanju kolovoza, radove na objektima odnosno mostovima, na poboljšanju sistema za odvodnjavanje, uređenje putnog pojasa i postavljanje saobraćajne signalizacije i opreme puta, navodi se u saopštenju JP “Putevi Srbije”, u čiju nadležnost spada auto – put E70.

 

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments