Rekord aerodroma “Nikola Tesla”

       
Foto: Beg.aero

Sa aerodroma “Nikola Tesla” danas će poleteti oko 250 aviona, sa 13.000 putnika, što će biti rekord u istoriji aerodroma, izjavio je v.d. direktora beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević.

Prema rečima Vlaisljevića, aerodrom ”Nikola Tesla” ostvario je istorijski rekord i u petak kada je 11.828 putnika sletelo u srpsku prestonicu zbog košarkaškog takmičenja Final Four.

”Danas beležimo rekordan broj odlazećih letova. Čak ni 1989. godine, koja je bila najuspešnija u avioindustriji bivše Jugoslavije, nije poletelo šest širokotrupnih aviona u jednom danu”, rekao je Vlaisavljević za Tanjug.

On je istakao da sa beogradskog aerodroma do danas u jednom danu nije poletelo ni devet ”erbas 321” letelica sa 200 putnika i ”erbas 330” sa 300 putnika.

Vlaisavljević je naveo da je aerodrom ”Nikola Tesla” u vreme Final Four-a uveo više od 80 vanrednih letova – oko 50 čarter letova, 10 dodatnih letova u redovnom saobraćaju i oko 20 letova male avijacije.

”Takođe, aviokompanije ”Turkish Airlines” i ruski ”Aeroflot” su zbog velikog broja putnika zamenile tipove aviona, pa su umesto letelica sa kapacitetom od 100 putnika uvele avione sa 300 putnika”, kazao je Vlaisavljević.

On je istakao da i u najprometnijem danu u istoriji aerodroma sve službe rade kao uigran tim, od zaposlenih u aerodromu do carinika, pogranične policije i pripadnika obezbeđenja.

Izvor: Tanjug

Komentari: