Претрага
Претрага
Close this search box.

RHMZ HITNO IZDAO UPOZORENJE! Nastavlja se haotično nevreme, stiže novi grmljavinski talas s pljuskovima!

Foto: Dnevnik /S. Šušnjević

RHMZ se oglasio novim upozorenjem za danas.

Snažno nevreme sinoć je zahvatilo delove Srbije, a Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je za danas novo naoblačenje sa kišom. Plјuskovi i grmlјavina sa lokalnom pojavom grada i padom temperature rano ujutru zahvatili su Vojvodinu i zapadnu Srbiju, proširiće se na jugozapadne i centralne predele, a sredinom dana i posle podne i na ostale krajeve naše zemlјe, navodi RHMZ u poslednjoj najavi.

Na području Beograda, takođe, oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, a temperatura će biti u osetnom padu.

Izdato upozorenje

RHMZ izdao je novo upozorenje.

“I danas se na području Srbije očekuju grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine. U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije i do 80 mm kiše za 24 h, lokalno i više”, navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 °c.

Za konkretne lokacije RHMZ će izdabati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Hidrološko upozorenje

Na slivu Jadra i Kolubare sa pritokama, Tamnavi, Lјigu i Ubu, na Jasenici i Kubršnici, na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama kao i na gornjem tokiu Mlave i Peka sa pritokama vodostaji će danas i sutra biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa, navodi RHMZ.

“Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja. Na jugozapadnim, južnim i jugoistočnim delovima Beograda (prigradske opštine) danas su moguća izlivanja manjih bujičnih vodotokova”, upozorova Zavod.

MONDO

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti