RHMZ IZDAO NOVO HITNO UPOZORENJE – UPALJEN ŽUTI METEOALARM! Kiša i grmljavina u ovim delovima Srbije!

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Žuti meteoalarm koji upozorava na pojavu kiše i grmljavine upaljen je za tri dela Srbije – Jugoistočnu, Jugozapadnu i Kosovo i Metohiju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ). Ranije je RHMZ najavio da se u Srbiji očekuje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, da će se najniža temperatura kretati od 13 do 19, a najviša od 25 do 29 stepeni.

Prema vremenskog prognozi, na severu i u Negotinskoj Krajini će biti suvo, dok se u ostalim krajevima očekuje ponegde kiša i kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Danas i sutra žuti meteoalarmi

Za danas je upaljen žuti meteoalarm za kišu i grmljavinu u delovima Jugozapadne Srbije, dok se samo na grmljavinu odnosi na jugoistočni deo zemlje i Kosovo i Metohiju. U subotu su za te delove takođe upaljeni žuti meteoalarmi, ali i za Istočnu Srbiju. Upozorenja se za prvi dan vikenda odnose na grmljavinu. To upozorenje se odnosi na to da vreme može biti potencijalno opasno, piše Blic.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

“Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike”, navodi se na sajtu RHMZ-a.

Promenljivo oblačno i narednih sedam dana

U narednih sedam dana će biti promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima. Do ponedeljka se očekuje da kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom bude retka pojava, dok se u utorak posle podne i u sredu, uz manji pad temperature, očekuju na širem području. U drugoj polovini sledeće sedmice će biti uglavnom suvo.

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti