RHMZ: Upozorenje na nevreme u celoj Srbiji

       

Republički hidrometeorološki zavod izdao je  upozorenje na nevreme u celoj Srbiji, a danas očekuje promenljivo oblačno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

RHMZ navodi da se očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i količinom kiše više od 20 mm za tri sata i kratkotrajna pojava sugradice i grada.

Nevreme praćeno jakom kišom, grmljavinom i olujnim vetrom zahvatilo je delove Prijepolja, gde je napravilo veliku materijalnu štetu na voćnjacima i putnoj infrastrukturi, a voda se ulila i u nekoliko domaćinstava, javlja portal Prijepolje Info.

Kako se navodi, poplavljene su kuće, koje se nalaze na samom ulazu u Prijepolje, voda je ušla u prostorije, a na terenu su vatrogasci koji izvlače pumpama vodu.

Veliko nevreme je od jutarnjih časova počelo i u Beogradu.

U narednom času intenzivni pljuskovi sa grmljavinom (preko 20 mm za kratko vreme) očekuju se na istoku Srema, jugu Bačke, delovima srednjeg i južnog Banata, kao i na širem području Beograda i severne Šumadije. U zoni najintenzivnijih pljuskova lokalno je moguća sugradica. Na severu Bačke severozapadni vetar u pojačanju i zahlađenje.
Izvor: RHMZ
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments