Претрага
Претрага
Close this search box.

Ruska stranka iznela jasan stav povodom odluke UN – U Srebrenici nije bio genocid!

Ruska stranka iznela jasan stav povodom odluke UN, saopštеnjе za javnost prеnosimo u cеlosti:

“Ruska stranka izražava svoje duboko neslaganje sa nacrtom rezolucije Ujedinjenih nacija o takozvanom genocidu u Srebrenici koji je usvojen juče. Ovaj nacrt rezolucije predstavlja jednostrano i selektivno interpretiranje istorijskih događaja, zanemarujući kompleksnost sukoba u Bosni i Hercegovini i ulogu svih strana u njemu.

Ako se koristi logika na kojoj počiva ovaj nacrt rezolucije, postavlja se pitanje da li onda i Nemačka, zbog svojih zločina iz Drugog svetskog rata, treba da bude označena kao najgenocidnija nacija na svetu. Ovakvo etiketiranje je opasno i ne doprinosi pomirenju, već samo produbljuje podele. Nemci, Britanci i Hrvati zbog genocida koje su počinili u prošlosti su poslednji koji bi trebali da govore na ovu temu, a kamoli trebaju da budu kosponzori nacrta rezolucije.

Ako uzmemo u obzir da je za ovaj sramni nacrt rezolucije glasalo 84 od 193 članice, tj. da je više zemalja bilo protiv i uzdržano nego što je podržalo, onda svakako govorimo o tome da je ovo velika diplomatska pobeda Srbije, koja je pokazala da nije usamljena u borbi za istinu.

Ruska federacija je glasala protiv usvajanja ove rezolucije i stala na stranu Srbije jer verujemo da je neophodno da se svi istorijski događaji sagledaju u celini, uzimajući u obzir kontekst i ulogu svih učesnika. Mi se zalažemo za pravedan pristup koji će doprineti istinskom pomirenju i stabilnosti u regionu, a ne za politizaciju tragedija koja može samo dodatno destabilizovati geopolitičku situaciju u regionu.

Ako ćemo učiti iz prošlosti, jedno je sigurno – Kada Nemci imaju uvodnu reč, obično Rusi održe završnu.

Zato prijateljska podrška Rusije u ovoj borbi za istinu, zauvek treba da bude upamćena. Jer Srbi i Rusi – braća zauvek – stoji u saopštenju Ruske stranke.

nsuzivo.rs

Tagovi:

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Milan NS
24.05.2024 21:21

To su oni kojima su Legija i Ratko srpski heroji? Ahahaha

Gost
Кисели
25.05.2024 04:15
Odgovori  Milan NS

Ко да нам буде херој? Грухоњић Динко?
Браво русини

Gost
Nema lazi
24.05.2024 21:29

Nego, kako su oni tako brzo skupili potpise za izbore?
Imali pomagace medju onim dobricama sto su spontano prosetali do fakulteta, iako je vecini iz te rulje bilo prvi put da dodju tamo?
Sluzba obezbedila?
Mhm i sad bi oni nesto da se pitaju ?
Ne moze

Gost
SNS Uzivo
25.05.2024 10:23
Odgovori  Nema lazi

A Ujedinjena opozicija i Savo Manojlovic predali liste maltene poslednji dan…

Last edited 24 Dana Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti