Претрага
Претрага
Close this search box.

Sarajevski novinar priznao trijumf Srbije: Vučiću ni velika Amerika, ni čitava EU nisu mogli ništa! (VIDEO)

Foto: Printscreen

Sarajevski novinar priznao potpuni trijumf Srbije

Vučiću ni velika Amerika, ni čitava EU, nisu mogli ništa – zaključuje se iz reči bosanskog novinara Senada Hadžifejzovića na Fejs televiziji, dok uzrujano govori o debaklu rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, tačnije debaklu namera njenih tvoraca i sponzora.

–  Od 193 zemlje, 109 nije bilo “za”! Kakav vam je to uspeh?! Čime se Lagumdžija hvali? – upitao je Hadžifejzović.

– 83 glasova za rezoluciju je malo. 19 glasova protiv je mnogo. 68 država suzdržano – to je previše. 21 država nije glasala – takođe previše. Od 193 zemlje 109 nije bilo za rezoluciju, 84 jeste. I kakav je to uspeh? Genocid u Srebrenici, kao i u Ruandi, traži konsenzus, jedan glas čitavog sveta. I čime sebe hvali Lagumdžija? Čak ni velika Amerika, Kanada, Australija, čak ni čitava Evropska unija, čak ni čitava Organizacija islamskih zemalja, nisu uspele da skupe više od 84 glasa, a Lagumdžija se hvali da je to on. Čak 38 sponzora, i to onih najvažnijih, najsnažnijih država, jedva je uspelo da izlobira, ubedi, i to mesecima, još samo dodatnih 46 zemalja, a on se hvali – ističe Hadžifejzović u emisiji.

Pogledajte u video snimku kako rezignirani Hadžifejzović konstatuje da je ovo bila pirova pobeda kolektivnog Zapada, a u suštini velika pobeda Srbije.

Najveći deo sveta bio protiv sramne rezolucije

Iako je sramna rezolucija usvojena, jasno je da je bila reč o pirovoj pobedi posrnulog kolektivnog Zapada. Pošto nisu mogli da proguraju rezoluciju u SB UN, gde su 2015. godine ”popili veto”, nisu imali ni dvotrećinsku većinu u GS UN, pa su marifetlucima obezbedili da se (iz)glasa tzv. prostom većinom. Ipak, za sramnu rezoluciju su glasale svega 84 zemlje, što je ispod polovine članica UN, obzirom na to da 84 članice od 193 predstavljaju svega 43,52 odsto.  Daleko više zemalja je bilo protiv, uzdržano i odsutno u odnosu na one koje su glasale za.


Ko je kako glasao: Ove zemlje su pravi prijatelji Srbije

Glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici u GS UN je bio i lakmus test zemalja koje su suverene i slobodarkse i na strani pravde i istine u odnosu na one druge koje to nisu. Sve zemlje koje su glasale za sramnu rezoluciju nosiće trajnu sramotu, dok zemlje koje su glasale protiv mogu da se nazovu slobodarskim zemljama sa kičmom.

Kako je i predsednik Aleksandar Vučić govorio prethodnih dana, na ovom glasanju se videlo ko su zapravo pravi prijatelji Srbije, a ko su lažni.

19 zemalja, među kojima je i Srbija, je glasalo protiv ove sramne rezolucije i ostali su na strani pravde. 18 zemalja je potvrdilo da su zaista pravi prijatelji Srbije.

FOTO: SCREENSHOT

Države koje su uspele da se odupru velikim pritiscima svetskih sila i stali na stranu jedne male, ali slobodarske Srbije, su:

Antigva i Barbuda, Belorusija, Kina, Komori, Kuba, Demokratska Republika Kongo, Severna Koreja, Dominikana, Eritrea, Esvatini, Grenada, Mađarska, Mali, Nikaragva, Ruska Federacija, Sao Tome i Principe, Nauru, Sirija i naravno Srbija.

Srbija je zahvalna i onim zemljama koje su ostale uzdržane, a to su:

Alžir, Angola, Argentina, Jermenija, Bahami, Bahrein, Barbados, Benin, Butan, Bocvana, Brazil, Burundi, Kambodža, Kamerun, Kongo, Obala Slonovače, Kipar, Dominikanska Republika, Ekvatorijalna Gvineja, Etiopija, Gabon, Gruzija, Gana, Grčka, Gvatemala, Gvineja, Haiti, Honduras, Indija, Jamajka, Kazahstan, Kenija, Kiribati, Laos, Liban, Lesoto, Madagaskar, Maldivi, Meksiko, Mongolija, Mozambik, Namibija, Nepal, Nigerija, Oman, Panama, Papu Nova Gvineja, Paragvaj, Peru, Filipini, Sveti Kits i Nevis, Sveta Lucija, Sveta Vinsent i Grenadini, Sejšeli, Slovačka, Solomonska ostrva, Južni Sudan, Šri Lanka, Sudan, Surinam, Tadžikistan, Tajland, Togo, Trinidad i Tobago, Tuvalu, Uganda, Ujedinjeni Arapski Emirati, Vijetnam.


Ako imamo u vidu sastav zemalja koje su glasale za i protiv, jasno je da je na strani Srbije bila većina svetskog stanovništva i većina svetske teritorije. Dovoljno je reći da su protiv sramotne rezolucije glasale Rusija i Kina, kao i velike afričke zemlje poput Malija i DR Konga. Indija je bila uzdržana, što znači da nije podržala rezoluciju.

Vidimo da najveće i najmnogoljudnije zemlje, države pred kojima je svetla budućnost u multipolarnom svetskom poretku nisu podržale sramnu rezoluciju, što govori u prilog tome da je ona čedo dekadentnog i opadajućeg Zapada. No, ovo su poslednji trzaji tog degenerativnog poretka, koji se ruši. Znaju da njihova moć nepovratno opada, pa su sada nervozni i najagresivniji. Ničija nije gorela do zore, a i najcrnje je pred svitanje.

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dule
26.05.2024 15:32

Svi znamo rezultat,a on jasno pokazuje da je vučić izgubio..
Manite se izmišljenih i moralnih pobednika

Gost
Лаки
26.05.2024 19:03

Nije u pitanju fudbalska utakmica i navijanje, da bi se stvai komentarisale na ovaj način, kako to rade neki prostaci.

Gost
Žarko
27.05.2024 04:01

Vi ste sou. Nigde se u emisiji ne pominje Vucic. Samo Lagumdzija.

Povezane vesti