Претрага
Претрага
Close this search box.

SIGURNOST I BEZBEDNOST GRAĐANA SRBIJE SU PRIORITET: Predsednik Vučić se oglasio posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost

Foto: tanjug

Vanredna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koju je zakazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić počela je tačno u 9.00 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, kojoj prisustvuju najviši državni zvaničnici, pripadnici bezbednosnih službi i Vojske Srbije.

Vučić je sinoć rekao da ima više razloga zašto je sazvana sednica, da razlog za nju nije teroristički napad u Moskvi, ali da je to bio neposredan povod.

Sednici pored Vučića koji predsedava, između ostalih, prisustvuje predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministarka pravde Maja Popović, načelnik generalšatba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

– Sigurnost i bezbednost građana Srbije su prioritet. Sačuvaćemo našu zemlju u veoma složenim geopolitičkim okolnostima. Zadaci podeljeni i biće izvršeni – napisao je Vučić na Instagramu.

Sednici su prisustvovali najviši državni zvaničnici, pripadnici bezbednosnih službi i Vojske Srbije. Između ostalih, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministarka pravde Maja Popović, načelnik generalšatba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Vučić je sinoć naglasio je da je to što se desilo u Moskvi tragičan događaj koji ima svoje nesagledive posledice.

Predsednik je poručio da gađani mogu da budu mirni povodom utakmice Crvena Zvezda – Zenit, koja je zakazana za danas, a koja je označena kao događaj visokog rizika, jer kako je rekao, ‘ni ptica neće moći da proleti’ i dodao da će bezbednosne službe Srbije biti nemilosrdne prema svakome ko pokuša da ugrozi bezbednost bilo kog građana.

On je naglasio da je Srbija jedna od najbezbednijih zemalja na svetu i da će se preduzeti mere radi što veće bezbednosti.
Vučić je poručio i da Srbija neće srljati u ratne sukobe iako neki žele da nas uvuku u rat.

Tanjug/kurir.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
23.03.2024 10:54

Sta je sa slucajem penzionera koga su u zatvoru ubili, a lezao mardeljaka zbog petarde?

Last edited 28 Dana Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti