Svetske dečje pobedničke igre – sportsko takmičenje, najveće te vrste u svetu, koje okuplja decu lečenu od raka iz celog sveta održano je od 2. do 6. avgusta 2018. godine u Moskvi.

Prava mala zvezda ovog takmičenja bila je Teodora, koja je osvojila zlato u trčanju na 60 metara.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR je po šesti put omogućilo da i reprezentacija Srbije učestvuje na ovoj posebnoj olimpijadi.

“Naši hrabri mali heroji vraćaju se na beogradski aerodrom u ponedeljak u 22:10 sat i donose sedam medalja!”, navode u NURDOR-u.

Mladi sportisti iz zemalja širom sveta takmičili su se u šest sportskih disciplina – atletici, stonom tenisu, malom fudbalu, plivanju, šahu i streljaštvu.

Trka u invalidskim kolicima i leđno plivanje ponuđeni su kao odvojene discipline, kako bi mogla da učestvuju i deca sa invaliditetom.

NURDOR tim je i ove godine brojao osam učesnika uzrasta od sedam do 16 godina u pratnji volontera.

“U proteklih šest godina više od 50 dece je zahvaljujući NURDOR-u učestvovalo na Svetskim pobedničkim igrama. Svake godine donesu mnogo medalja i vrate se neizmerno srećni i ponosni na svoj tim i sebe. Ovo za njih mnogo znači, mogućnost da predstavljaju svoju zemlju i postižu uspehe, a uz sve to zajedno sa drugarima iz svih delova sveta dele radost i sreću. Oni su svi pravi mali heroji, koji znaju šta znači boriti se u najtežim bitkama i pobeđivati, a gledati ih kako ovde slave život svi zajedno je nešto toliko posebno i snažno da je teško naći reči za takav osećaj”,  kaže Marija Đurović, roditelj i član NURDOR-a.

NURDOR se zahvaljuje svim prijateljima i donatorima koji su pomogli put u Moskvu.

 

Izvor: Telegraf

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments