Претрага
Претрага
Close this search box.

SKUPŠTINA U PODNE O IZBORU NOVE VLADE SRBIJE: Jedina tačka dnevnog reda, izbor vlade, polaganje zakletve premijera i ministara

Foto: Printscreen / RTS

Poslanici Skupštine Srbije danas će početi raspravu o izboru nove vlade koja bi po najavi mandatara Miloša Vučevića, trebalo da ima 31. ministra.

Jedina tačka dnevnog reda posebne sednice, čiji je početak zakazan za 12 časova, je izbor nove Vlade i polaganje zakletve premijera i ministara.

Mandatar za sastav nove Vlade juče je posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) najavio da će predložiti dosadašnjeg ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića za novog ministra unutrašnjih poslova, ambasadora u SAD Marka Đurića za ministra spoljnih poslova, dok bi dosadašnji ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić trebalo da preuzme resor odbrane.

Siniša Mali trebalo da bi da ostane na čelu Ministarstva finansija, ;Irena Vujović ministarka za zaštitu životne sredine, Goran Vesić ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a Dubravka Đedović ministarka rudarstva i energetike.

Doskorašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin biće predložen za potpredsednika Vlade, Tanja Miščević za ministarku za evropske integracije, dok bi resor prosvete i u narednom mandatu trebalo da vodi Slavica Đukić Dejanović. ; Vučević je najavio da ;će ;predložiti da Tomislav Momirović i u novom mandatu bude ministar unutrašnje i spoljne trgovine, a Maja Popović ministarka pravde, dok bi Zlatibor Lončar trebalo da se vrati na čelo Ministarstva zdravlja. ; Jelena Žarić Kovačević kandidatkinja je za ministarku državne uprave i lokalne samouprave, Adrijana Mesarović za ministarku privrede, Aleksandar Martinović za ministra poljoprivrede, dok je Zoran Gajić kandidovan za ministra sporta i Husein Memić za ministra turizma i omladine.

Nemanja Starović kandidat je za ministra za zapošljavanje, rad, boračka i socijalna pitanja, Milica Đurđević Stamenkovski biće kandidovana da rukovodi Ministarstvom za brigu o porodici i demografiji, a Nikola Selaković je kandidat za ministra kulture.

Mandatar je najavio da ;će ;Milana Krkobabića predložiti za ministra za brigu o selu, Dejana Ristića za ministra informisanja i telekomunikacija, a Darka Glišića za ministra za javna ulaganja.

Novica Tončev, Usame Zukurlić, Nenad Popović i Tatjana Macura predloženi su da budu ministri bez portfelja.

Vučević je rekao da će većina novih ministara biti iz redova SNS i da ;će ;u novoj Vladi na ministarskim funkcijama biti 10 žena.

Kurir.rs/Beta

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Nikola
01.05.2024 09:22

Barabe se danas zaklinju da ce nas još više krasti.

Povezane vesti