Претрага
Претрага
Close this search box.

SMETA IM MLADOST SRBIJE I SRPSKE KOJA IGRA KOLO! Vučić saborom ujedinio građane s obe strane Drine, ali i kritičare svesrpskog

Foto: Screenshot Pink/Ilustracija

“Ovo je ta zastava, živela naša crveno-plavo-bela trobojka! Živela Srpska, Živela Srbija”, reči su kojima je šef države Aleksandra Vučić završio svoje obraćanje juče na Trgu republike gde je održano centralno obeležavanje Svesrpskog sabora „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“.

Vučić je tada ponosno raširio srpsku trobojku, istu onu koju je raširio i u Ujedinjenim nacijama kada se borio svim silama protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici.

I dok šef države s ponosom širi srpsku trobojku i organizuje veličanstven skup s kog je poslata poruka jedinstva srpskog naroda s obe strane Drine, ujedno izaziva i bes i uvrede koje dolaze od pojedinih opozicionih političara, ali i medija Junajted grupe, ali i ljudi koji žive u Srbiji, a koji je, nažalost, često kritikuju.

Tako u Dnevniku na TV Nova na pitanje voditelja koje je uputio reporteru sa Svesrpskog sabora da li je, osim velikih reči i poruka, uspeo da stekne utisak suštinski čemu sve to, stigao je odgovor:

– Nisam iako se trudim od jutros od onog molebana do večeras nisam uspeo da razumem čemu sve ovo – rekao je reporter.

Osim što mediji Junajted grupe pokušavaju da umanje značaj Svesrpkog sabora, ne prezaju ni da unize i ismeju njegove učesnike, ali i građane Srbije i Srpske.

A učesnicu su mladost i Srbije i Srpske koji svoju tradiciju čuvaju i pokušavaju da otrgnu od zaborava i s ponosom je predstavljaju kroz aktivnosti kulturno-umetničkih društva kojima pripadaju.

Tako mediji Junajted grupe sabor nazivaju vašarom i to u emisiji na N1, gde je gostovao i Žarko Korać.

– Profesore Korać kada je Vučić otišao kod patrijarha na moleban pred put u Njujork vi ste rekli da sve to što se radi sa zvonjavom crkvenih zvona vama liči na srednji vek, na šta vam ovo danas liči? – upitala je voditeljka, a Korać je na to odgovorio:

– Mene posebno fasciniraju 45 folklornih ansambala koji će igrati u pet popodne na Trgu republike u Beogradu. Iskreno govoreći meni to liči na Severnu Koreju.

Ni opozicioni političar Dušan Teodorović nije se uzdržavao od ureda, pa čak navodi da, kako je kazao, stižu varvari.

– Stižu varvari. Udariće još jedan glogov kolac u priču o normalnoj, evropskoj Srbiji. Iza njih će da ostanu bačene i izgažene zastave i zapišani haustori. Uveče će vodje varvara da učestvuju u velikom ždranju, sa podvriskivanjem, u zgradi podignutoj na otetoj zemlji – naveo je Teodorović na društvenoj mreži “Iks”.

kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti