SNAGA SRPSKE VOJSKE Danas u Batajnici 5.100 vojnika i 2.300 sredstva za naoružanje na prikazu “Granit 2023”

Foto: Ministarstvo odbrane

U prikazu u Batajnici učestvuje više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova

Foto: Ministarstvo odbrane

Više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova učestvovaće u prikazu sposobnosti Vojske Srbije “Granit 2023”, koji će, povodom Dana Vojske Srbije, biti održan danas na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici.

Defile specijalaca

Posetioci će moći da vide i najsavremenije naoružanje i vojnu opremu kojom su opremljene jedinice Vojske Srbije, kao i deo sredstava iz razvoja preduzeća domaće odbrambene industrije.

Pozitivna stvar

Vojni analitičar Aleksandar Radić kaže da je ovo pozitivna stvar.

– Cilj ovog prikaza je jasan i pozitivan, a to je namera da se pokaže jačanje Vojske Srbije, kao i da se ona približi građanima, da vide sve to… Imajući u vidu šta je sve najavljeno da će učestvovati od naoružanja i opreme, te veliki broj tenkova, deluje da imamo čak i viška tehnike – kaže on.

Kapije vojnog aerodroma biće otvorene za sve građane od devet do 15 časova, a najatraktivniji deo programa počeće u 11 časova. Ulazak na vojni aerodrom biće omogućen iz tri pravca – glavni ulaz na vojni aerodrom “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović”, ulaz u Vazduhoplovni zavod “Moma Stanojlović”, kao i ulaz na aerodrom iz pravca Nove Pazove.

kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti