Sneg okovao Srbiju, evo do kada će padati

       

RHMZ izdao je upozorenje da se danas rano ujutru na jugoistoku, istoku i u Banatu ponegde očekuje kiša koja će se lediti na tlu, kao i da će novih snežnih padavina biti sve do subote pre podne.

Danas se u većini mesta očekuje novih 10 centimetara snega, u petak posle podne i u noći ka suboti dodatnih 10 do 20 cm, a lokalno i više, tako da ce ukupna visina snežnog pokrivača u subotu u većini mesta biti od 20 do 40 cm, a u brdsko-planinskim predelima preko 50 cm, samo na severu Vojvodine od pet do 10 cm.

U Srbiji će danas biti oblačno sa snegom, a samo ujutru i pre podne na jugoistoku, istoku i u Banatu i sa kišom koja ce se rano ujutru ponegde lediti pri tlu.

Duvaće slab i umeren, severni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od -2 do 2 stepena, a najviša dnevna od 0 do 4 stepena.

U Novom Sadu će biti oblačno sa snegom, samo rano ujutru ponegde i sa kišom uz mogućnost pojave poledice. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 1 stepen.

Prema izgledima vremena, do 31. januara, u petak i subotu oblačno sa snegom. Vise padavina se očekuje u petak uveče i tokom noći ka suboti uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. U subotu posle podne postepeni prestanak padavina.

U nedelju ujutru mraz, tokom dana suvo i malo toplije. U ponedeljak oblačno sa kišom, u planinskim predelima sa snegom. Zatim od utorka oblačno i hladnije sa snegom.

Izvor: Tanjug/RHMZ

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments